Εξάρχεια: «Μας επιτέθηκαν με μανία, ήθελαν να μας κάψουν»

Εξάρχεια: «Μας επιτέθηκαν με μανία, ήθελαν να μας κάψουν»

Η περιγραφή του τραυματία αστυνομικού από την καταδρομική επίθεση το βράδυ της Πέμπτης

Τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν στα Εξάρχεια από την καταδρομική επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από αγνώστους, επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ προπορεύονταν κλούβας των ΜΑΤ, όταν τους επιτέθηκαν άτομα με πέτρες και μολότοφ.

«Μας επιτέθηκαν με μεγάλη μανία, ήθελαν να μας κάψουν» ανέφερε ένας εκ των τραυματιών αστυνομικών, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αστυνομικός δέχτηκε τη μολότοφ στο χέρι και στο πόδι ενώ μαζί με τον συνοδηγό του, καταπλακώθηκαν από τη μοτοσυκλέτα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο του Alpha, οι άγνωστοι έδρασαν συντονισμένα σε δύο ομάδες από τις οδούς Ερεσού και Μεθώνης στα Εξάρχεια, λίγο μετά την αλλαγή βάρδιας της αστυνομικής δύναμης στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μετά την επίθεση, ομάδα της ΟΠΚΕ επιχείρησε να μπει σε καφενείο της πλατείας Εξαρχείων με τους θαμώνες να αντιδρούν ενώ ακολούθησαν 18 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ο αστυνομικός που διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναφέρει ότι σώθηκε από θαύμα επειδή είχε κατεβασμένη την καλύπτρα του κράνους:

«Ήμασταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ και συνοδεύαμε μετά τις σχετικές υπηρεσιακές εντολές, τη διμοιρία των ΜΑΤ που άλλαζε βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη. Ξαφνικά, μία ομάδα αντιεξουσιαστών κουκουλοφόρων άρχισε να πετά μολότοφ πάνω μας, αλλά και στο οδόστρωμα, με στόχο να γλιστρήσουμε. Ευτυχώς, μόλις πήρα φωτιά, συνάδελφοι της διμοιρίας κατέβηκαν από την κλούβα και με πυροσβεστήρες προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες και λίγο αργότερα με μετέφεραν στο νοσοκομείο».