Κρήτη: Στο αυτόφωρο οι 7 συλληφθέντες του «ύποπτου» σκάφους στην Παλαιόχωρα

Κρήτη: Στο αυτόφωρο οι 7 συλληφθέντες του «ύποπτου» σκάφους στην Παλαιόχωρα

Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στις 12.00 αναμένεται να δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 7 συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος του σκάφους που εντοπίστηκε στην Παλαιόχωρα με, σφαίρες, όπλα, και λαθραίο καπνό στο εσωτερικό του.

Οι 7 που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χθες το βράδυ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν στη Λιβύη για την αγοραπωλησία σκάφους απ’ όπου και προμηθεύτηκαν τα ψάρια και τις σφαίρες όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Να σημειωθεί ότι οι λιμενικές αρχές στην Παλαιόχωρα βρήκαν στο εσωτερικό του πλοίου, χιλιάδες σφαίρες, λαθραίο καπνό για ναργιλέ αλλά και είδη ψαριών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στα χέρια των αρχών βρίσκονται επτά άτομα και συγκεκριμένα ο 61χρονος καπετάνιος και έξι μέλη του πληρώματος (από 45 έως 66 χρόνων).

Το χρονικό των… ερευνών

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν στο λιμενικό σώμα έφτασαν πληροφορίες για το σκάφος «Apollon 15» που μετέφερε οπλισμό.

Το σκάφος, σημαίας Παναμά που έχει μήκος πάνω από 11 μέτρα και δύο έσωεξωλέμβιες μηχανές, εντόπισε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας και το οδήγησε στο λιμάνι για περαιτέρω έλεγχο.

Κατά τη σωματική έρευνα του καπετάνιου αλλά και των μελών του πληρώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.