Φωτιά στην Κόρινθο: Αναζωπυρώσεις στο μέτωπο- Στις επίγειες δυνάμεις το έργο της κατάσβεσης

Φωτιά στην Κόρινθο: Αναζωπυρώσεις στο μέτωπο- Στις επίγειες δυνάμεις το έργο της κατάσβεσης

Οι κάτοικοι των Αθικίων έχουν μεταφερθεί στο Σολομό- Σταματούν το βράδυ τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Σε συναγερμό παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη με επίκεντρο τις Κεχριές.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, οι οικισμοί Αθίκια και Χιλιομόδι απειλούνται από το πύρινο μέτωπο. Οι κάτοικοι των Αθικίων έχουν μεταφερθεί στο Σολομό ενώ εντός του χωριού βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές (ΥΜΕΤ) και Πυροσβεστικές δυνάμεις. Για την κατάσβεση επιχειρούν και εθελοντικές ομάδες.

Την ίδια ώρα, αποπνικτική παραμένει η ατμόσφαιρα στην πόλη της Κορίνθου, καθώς και σε πολλές περιοχές της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας.

«Πολλές οι διάσπαρτες εστίες, κίνδυνος για αναζωπυρώσεις»

«Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις», επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Αναφέρει ακόμη, ότι σε λίγο αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.