Στο Καρλόβασι Σάμου οι επιβάτες του “Νήσος Μύκονος”

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα  στο επιβατηγό-οχηματαγωγό "Νήσος Μύκονος" που έπλεε προς την Σάμο, με 248 επιβάτες. Οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν μεσοπέλαγα στο "Παναγία Θεοτόκος" καθώς το πλοίο έχει ακινητοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ικαρία και Σάμο.  

Όπως ανακοίνωσε η  Hellenic Seaways "η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην τσιμινιέρα του πλοίου της Νήσος Μύκονος έχει σβήσει και οι επιβάτες έχουν με ασφάλεια αποβιβαστεί στο λιμάνι Καρλοβάσου".

"Η εταιρεία έχει ήδη επεξεργαστεί και θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αντικατάστασης του πλοίου της Νήσος Μύκονος έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια των επόμενων ημερών" διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τέσσερις επιβάτες του "Νήσος Μύκονος" μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Σάμου με αναπνευστικά προβλήματα,  όπως είπε στο enikos.gr o Δήμαρχος Σάμου, Στυλιανός Θάνος.

Το Νήσος Μύκονος συνοδεύεται από τρία φορτηγά-πλοία, ένα επιβατικό και ένα πλωτό του λιμενικού. Στο σημείο σπεύδει και ρυμουλκό προκειμένου, αν χρειαστεί, να ρυμουλκήσει το πλοίο στη Σάμο καθώς γίνονται προσπάθειες να προσεγγίσει το λιμάνι με ίδιες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η φωτιά είχε ξεκινήσει στο φουγάρο και επεκτάθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 12 το μεσημέρι.

Σήμερα ήταν το πρώτο δρομολόγιο του φέρι μπόουτ για τη νέα περίοδο. Πριν καταπλεύσει στη Σάμο, το «νήσος Μύκονος» είχε πιάσει στη Σύρο, στην Μύκονο και στον Εύδηλο της Ικαρίας και αναμενόταν στη Σάμο στις 17:30.