Βρέθηκε δεύτερη σορός στην Κύπρο- Δεν ανήκει στην κόρη της 38χρονης Φιλιππινέζας

Βρέθηκε δεύτερη σορός στην Κύπρο- Δεν ανήκει στην κόρη της 38χρονης Φιλιππινέζας

Οι αρχές φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί σειρά εγκλημάτων

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στην Κύπρο από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όσον αφορά την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, αφού μέλη της ΕΜΑΚ εντόπισαν δεύτερο πτώμα, εντός φρεατίου 125 μέτρων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η κυπριακή ιστοσελίδα politis.com.cy.

Ωστόσο το πτώμα δεν ανήκει στο 6χρονο παιδί της Mary Rose όπως περίμεναν να διαπιστώσουν οι αρχές μετά τη χθεσινή παραδοχή του 35χρονου που φέρεται να δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα και ο οποίος θα υποδείκνυε σήμερα το σημείο που όπου θα βρισκόταν η σορός της 6χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο θύμα που εντοπίστηκε είναι γυμνό και σε κατάσταση σαπωνοποίησης ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα ιατροδικαστές για αυτοψία.

Δυστυχώς φαίνεται ότι επιβεβαίωνονται οι αρχικοί φόβοι των αρχών, για το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.

«Ο αριθμός των καταθέσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 100»

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως όντως έχει εντοπιστεί δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο ανήκει σε άγνωστη γυναίκα.

«Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αυτή τη στιγμή διεξάγεται αυτοψία στο χώρο. Καταγράφονται κάποια σημαντικά στοιχεία σε σχέση με το νέο πτώμα, αλλά είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι περεταίρω. Προτεραιότητα είναι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της γυναίκας», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Εκτός από το Μιτσερό και τον Ξυλιάτο, όπου υπέδειξε στις Αρχές ο 35χρονος, αναμένεται να γίνουν και άλλες έρευνες σε ανοιχτούς χώρους, είπε ο κ. Αγγελίδης και ανέφερε ότι ο αριθμός των καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.

Ελεύθερος ο 30χρονος – Θύμα πλεκτάνης

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση για την υπόθεση αφέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ελεύθερος από τις αρχές. Σύμφωνα με πηγή πληροφόρησης της ιστοσελίδας politis.com.cy, ο 30χρονος ήταν μεν γνώστος του 35χρονου και υπηρετούσαν μαζί στην ίδια μονάδα Πυροβολικού της ΕΦ, αλλά δεν είχε φιλικές ή άλλες σχέσεις μαζί του. Όπως όλα δείχνουν, ο 30 χρονος έπεσε θύμα πλεκτάνης του 35χρονου συναδέρφου του. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, ο 35χρονος πήρε τη φωτογραφία του 30χρονου, την οποια είχε αναρτήσει παλιά στο λογαριασμό του στο facebook, για το λόγο ότι οι δύο φυσιογνωμικά μοιάζουν. Έτσι ο 35χρονος χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του 30χρονου για το ψεύτικο προφίλ «Ορέστης35» στη σελίδα Badoo, προφίλ με το οποίο επικοινωνούσε με τη Μαρί Ρόουζ.

Συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου

Για τις έρευνες στο μεταλλείο Μιτσερού χρειάστηκε η συνδρομή του τελευταίου διευθυντή του μεταλλείου, μελών του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και της ΕΜΑΚ. Με βάση τους χάρτες των γαλαριών αναζητείται ασφαλής τρόπος να κατεβεί άνθρωπος με εξοπλισμό και με υποβρύχια κάμερα να ελέγξει τον πυθμένα του φρεατίου. Τις προσπάθειες κατέστησε δύσκολη η κακοκαιρία, αφού οι σημερινές επιχειρήσεις διακόπηκαν τουλάχιστον δύο φορές.

Παράλληλα άρχισαν επιχειρήσεις και στο φράγμα Ξυλιάτου, με επιστράτευση βαρκών και δυτών για υποβρύχιες έρευνες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άρχισαν παράλληλες έρευνες σε δύο σημεία, μετά από αναφορά του 35χρονου ότι εκτός από τις δύο σορούς, μητέρας και κόρης, έχει πετάξει και κάποια αντικείμενα, χωρίς να θυμάται το πού ακριβώς. Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, οι αρχές εκφράζουν φόβο για το ενδεχόμενο να βρεθούν μπροστά στην ανακάλυψη και άλλων εγκλημάτων.