Παράδοση νέας τουρκικής κορβέτας εξοπλισμένης με πυραύλους Ατμάτσα

Παράδοση νέας τουρκικής κορβέτας εξοπλισμένης με πυραύλους Ατμάτσα

«Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα»

Παραδίδεται κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής την Κυριακή στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό η νέα εγχώριας κατασκευής κορβέτα της Τουρκίας «Κιναλίαντα», η οποία θα είναι εξοπλισμένη και με πυραύλους Ατμάτσα σύμφωνα με το philenews.com.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα haberturk η κορβέτα Κιναλίαντα (Πρώτη,) η οποία είναι η τέταρτη στη σειρά που έχει λάβει το όνομα της από τα Πριγκηπονήσια της θάλασσας του Μαρμαρά, έχει μήκος 99,5 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα, ενώ όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα έχουν σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς. Για την κορβέτα, η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 54 χιλιόμετρα, έχει σχεδιαστεί και ειδικό σήμα από τον καθηγητή Ομέρ Ερκμέν, ο οποίος από το 2001 μέχρι σήμερα έχει σχεδιάσει πάνω από 300 σήματα για τις ανάγκες του τουρκικού στόλου. Στο σήμα αναγράφεται το σλόγκαν «Έχουν αφιερωθεί στην Γαλάζια Πατρίδα».

Στο σήμα απεικονίζεται επίσης η κορβέτα F514 μπροστά από το πορτρέτο του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ, η τουρκική σημαία, ένας πύραυλος να εκτοξεύεται από την κορβέτα kai ένα ελικόπτερο που θα έχει τη δυνατότητα να προσγειώνεται στην κορβέτα.