Αυτή είναι η πιο περίεργη ερώτηση που γίνεται σε συνέντευξη για δουλειά

Αυτή είναι η πιο περίεργη ερώτηση που γίνεται σε συνέντευξη για δουλειά

«Αν είσαι 10, τότε ενδεχομένως είσαι πολύ ψυχωτικός για μας»

Η Zappos είναι ένα ηλεκτρονικός γίγαντας ρούχων και παπουτσιών με έδρα το Λας Βέγκας της Νεβάδα, την οποία απέκτησε η Amazon το 2009 έναντι 1,2 δισ. δολαρίων.

Το διαδικτυακό κατάστημα διατηρεί ωστόσο στον πυρήνα του τις ίδιες αξίες με την εποχή που ήταν μια εναλλακτική πρόταση online shopping, μεταξύ αυτών και αυτό που αποκαλεί ο αντισυμβατικός διευθύνων σύμβουλος Tony Hsieh «να δημιουργούμε κέφι και λίγη παραξενιά».

Και για να διασφαλιστεί το γεγονός πως το zappos.com θα προσλαμβάνει πάντα ανθρώπους που να ταιριάζουν στην εταιρική του κουλτούρα, ο Hsieh δεν παραλείπει ποτέ να ρωτά τους υποψήφιους υπαλλήλους του: «Σε μια κλίμακα από το 1-10, πόσο περίεργος είστε;»!

Και μας αποκαλύπτει μάλιστα πως ο αριθμός δεν έχει τόση σημασία εδώ, αλλά αντιθέτως ο τρόπος με τον οποίο απαντά ο υποψήφιος στη σπαζοκεφαλιά. Παρόλα αυτά, «αν είσαι 1, τότε πιθανότατα είσαι πολύ άκαμπτος για την κουλτούρα της Zappos», λέει ο Tony, «αν είσαι 10, τότε ενδεχομένως είσαι πολύ ψυχωτικός για μας».

Αφού πάρει την απάντηση που τον ικανοποιεί ώστε να συνεχίσει, ο Hsieh ξαναχτυπά: «Σε μια κλίμακα από το 1-10, πόσο τυχερός είστε στη ζωή σας;». Και πάλι, λέει, ο αριθμός δεν παίζει και τόσο ρόλο, αν απαντήσεις όμως «1», τότε δεν ξέρεις γιατί σου συμβαίνουν άσχημα πράγματα και πιθανότατα κατηγορείς πάντα τους άλλους για την ατυχία σου.

Αν πεις πάλι «10», τότε δεν γνωρίζεις πώς και γιατί συμβαίνουν όλα τα καλά της ζωής σου και στερείσαι μάλλον αυτοπεποίθησης…