Τι έκαναν στη «μάχη» των εκλογών οι celebrities

Τι έκαναν στη «μάχη» των εκλογών οι celebrities

Ποιοι κέρδισαν μια θέση στη πολιτική σκηνή και ποιοι όχι

Σε μια «μάχη» διαφορετική από όσες είχαν συνηθίσει, βρέθηκαν αρκετοί celebrities. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι διεκδίκησαν μια θέση στη πολιτική σκηνή. Κάποιοι τα κατάφεραν ενώ κάποιοι άλλοι έμειναν εκτός.

Ας δούμε ποιοι κέρδισαν στη «μάχη» του σταυρού και ποιοι είναι οι χαμένοι.

Οι διεθνείς

Μια θέση στην Ευρωβουλή, οι οποία περιλαμβανόντουσαν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδίκησαν και πήραν οι εξής: Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου και Αλέξης Γεωργούλης.

Εκτός έμειναν, οι Λυδία Κονιόρδου, Ραλλία Χρηστίδου, ο ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ρός Ντέιλι, Πάνος Λάμπρου.

Από τους επώνυμους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, κανένας δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα στην Ευρωβουλή. Θοδωρής Ζαγοράκης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Άκης Τσελέντης, Γιώργος Αμυράς και Βίκυ Φλέσσα έδωσαν τη μάχη τους για μια θέση στην Ευρωβουλή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Λόγω χαμηλού ποσοστού, εκτός Ευρωβουλής, μένει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη άρα και ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ.

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, εκτός Ευρωβουλής έμειναν η Λίλα Καφαντάρη και η Σεμίνα Διγενή οι οποίες είχαν θέσει υποψηφιότητα.

Εκτός έμεινε και ο Ηλίας Ψινάκης με τον συνδυασμό του «Πολίτες» αλλά και ο Λάμπρος Χούτος, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Με την ενσωμάτωση να αγγίζει το 99%, οι celebrities που όπως δείχνουν τα δείγματα, θα σταθούν στο πλευρό των Δημάρχων που επέλεξαν να στηρίξουν είναι οι εξής.

Ο συνδυασμός «Πρώτα η Ηλιούπολη» και ο Βασίλης Βαλασόπουλος, κέρδισε τις ψήφους των πολιτών. Στο πλευρό του, δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλο, βρέθηκε και ο τηλεοπτικός «Χαμπέας» από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Το σόι σου» όπου το 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ηλιούπολης.

Σε καινούργια… μονοπάτια θα βαδίσει και ο ράπερ Nivo. Ο Νίκος Βουρλιώτης «κατέβηκε» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Βαρβάρα, με τον συνδυασμό «Αγία Βαρβάρα – Πρώτη Ξανά» ο οποίος βγήκε πρώτος στο Δήμο.

Στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, έθεσε την υποψηφιότητα του ο Άκης Δείξιμος ο οποίος αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο με τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου και όπως δείχνουν η καταμέτρηση των ψήφων, η απόφαση του ήταν απόλυτα σωστή.

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο τραγουδιστής δοκιμάζει τις δυνάμεις του στις εκλογές καθώς έχει εκλεγεί και παλιότερα δημοτικός σύμβουλος στον συγκεκριμένο δήμο. «Χωρίς κόμματα, χρώματα κλπ, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μας για το Μοσχάτο και τον Ταύρο...» τόνισε ο Άκης Δείξιμος όταν έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του.

Στο Δήμο Περιστερίου και στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη βρέθηκε ο Γιώργος Τσαλίκης. Ο τραγουδιστής μάλιστα, μετά τη σαρωτική νίκη του συνδυασμού στο δήμο δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «κατεβαίνει» και ο Γιάννης Βαρδής. Ο συνθέτης και τραγουδιστής θα δοκιμάσεις τις δυνάμεις του στην Παιανία με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αλλάζουμε Μαζί» του υποψήφιου δημάρχου Ισίδωρου Μάδη.

Ο συνδυασμός που επέλεξε ο Γιάννης Βαρδής, προκειμένου να κάνει την «είσοδο» του στα πολιτικά δρώμενα, αναδείχτηκε πρώτο στον Δήμο Παιανίας. Ο συνθέτης και τραγουδιστής δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην Παιανία με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Αλλάζουμε Μαζί» του δημάρχου Ισίδωρου Μάδη.

Η... παλιά του πολιτικού στίβου, Μπέσσυ Αργυράκη, έθεσε την υποψηφιότητα της στον Δήμο της Γλυφάδας στο πλευρό του Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος.

Κατερίνα Γκαγκάκη και Γιούρκας Σεϊταρίδης έθεσαν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων και η καταμέτρηση των ψήφων θα δείξει αν εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι.

Την υποψηφιότητα για δήμαρχος έθεσε, ο Γιάννης Βούρος για το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και βγήκε νικητής. Η συγκεκριμένη μάχη δεν ήταν πρωτόγνωρη για τον ηθοποιό, αφού είχε λάβει μέρος και στο παρελθόν σε εθνικές εκλογές από όπου είχε εκλεγεί βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως όλα δείχνουν η βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης, Ελένη Μενεγάκη, μπορεί να χαμογελάει αφού ο συνδυασμός που επέλεξε να συμμετέχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο αδερφός της Θοδωρής Μισόκαλος, εξελέγη στο δήμο Καρύστου.