Εντοπίστηκαν οι Τούρκοι με τη σημαία στη “Σούδα” – Αλλοίωσαν και το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εντοπίστηκαν οι Τούρκοι με τη σημαία στη “Σούδα” – Αλλοίωσαν και το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δεύτερο “ατόπημα” της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, μέσα σε λίγους μήνες - Η Τουρκία είχε αλλοιώσει σε επίσημο χάρτη του ΝΑΤΟ την ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας - Με παρέμβαση Αποστολάκη έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι για τη δημοσίευση της φωτογραφίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 μέσα από τα κεντρικά του ΝΑΤΟ, από υψηλόβαθμη πηγή η αξιοπιστία της οποίας είναι δεδομένη -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- η Τουρκία πριν από λίγους μήνες προχώρησε και σε άλλη πρόκληση με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν πέσουν “χοντρές καμπάνες” από την διοίκηση Ναυτικών Επιχειρήσεων της συμμαχίας.

Η Τουρκία είχε αλλοιώσει σε επίσημο χάρτη του ΝΑΤΟ την ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τότε, οι Έλληνες επικεφαλής της συγκεκριμένης άσκησης, που αντιλήφθηκαν αμέσως τι έκαναν οι Τούρκοι, διαμαρτυρήθηκαν και μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους στον MARCOM, τον Σύμβουλο Ναυτικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, ο οποίος παρουσία του νομικού συμβούλου της Συμμαχίας κάλεσε Ελλάδα και Τουρκία στο γραφείο του διαμηνύοντας ότι δεν θα δεχθεί καμία εθνική διένεξη στους κόλπους του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια άσκησης.

Μάλιστα, διεμήνυσε στην Τουρκία ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που γίνεται αποδέκτης τέτοιας συμπεριφοράς. Οι Τούρκοι εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, είχαν τελείως διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται μέσα στην Συμμαχία και προχώρησαν σε αυτή την νέα πρόκληση.

Η πηγή από το ΝΑΤΟ επισημαίνει ότι σίγουρα η Τουρκία θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις κι απ’ ότι φαίνεται θα τις επιβληθούν και κυρώσεις. Είναι γεγονός πάντως ότι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ήδη έχει κάνει πολλές έντονες παρεμβάσεις επί του θέματος στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Αυτό, πάντως, που είναι σίγουρο είναι ότι ήδη στο ΝΑΤΟ έχουν βρει πώς έγινε αυτή η “γκάφα” ή προπαγανδιστική δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας. Έχουν βρει το τουρκικό χέρι που παρενέβη σε όλη αυτή την ιστορία. Μία ιστορία που ίσως τελικά να είχε αποκλειστικό στόχο να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό της τουρκικής κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα