Εξαφάνιση όπλων στη Λέρο: Τα περίεργα περιστατικά στη μονάδα και η παρουσία δυο αλλοδαπών

Εξαφάνιση όπλων στη Λέρο: Τα περίεργα περιστατικά στη μονάδα και η παρουσία δυο αλλοδαπών
Στρατόπεδο (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Ολοένα και περιπλέκεται η υπόθεση στο νησί της Λέρου. Η εξαφάνιση αντιαρματικών, χειροβομβίδων και πυρομαχικών και ο ρόλος δυο Γερμανών. Συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες

Επί ποδός είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ΕΛΑΣ με την περίεργη υπόθεση κλοπής από το στρατόπεδο της Λέρου, δυο αντιαρματικών, χειροβομβίδων και μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών.

Τα όπλα φυλάσσονται στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο και η απώλεια του στρατιωτικού υλικού αποκαλύφθηκε χθες κατά τη διάρκεια καταμέτρησης. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό πότε είχε γίνει η προηγούμενη καταμέτρηση, ώστε να προσδιοριστεί το διάστημα που τα όπλα εξαφανίστηκαν.

Η είσοδος της ναυτικής βάσης στη Λέρο

Αυτό που έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και εξετάζουν εκ νέου οι αρχές είναι ότι τον περασμένο Αύγουστο, στην ίδια μονάδα είχε συμβεί ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό. Το Militaire.gr, είχε δημοσιεύσει τότε, χωρίς να κατονομάζει τη βάση στην οποία είχε γίνει το γεγονός. Τι είχε συμβεί; Εντός της μονάδας είχε εντοπιστεί ένα ζευγάρι Γερμανών, το οποίο υποστήριξε ότι βγήκε στη βάση κολυμπώντας.

Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η αντιτρομοκρατική, ενώ από τα στοιχεία που υπάρχουν δεν έχουν εντοπιστεί σημάδια διάρρηξης στον χώρο.

Το ΓΕΝ ανακοίνωσε σχετικά ότι: “τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό”.

Σημειώνεται ότι το 2002 είχαν κλαπεί από αποθήκες μονάδας στην Κω, τρία οπλοπολυβόλα, 1745άρια και τρία αυτόματα G3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα