Σύνθημα στρατάρχη του Χίτλερ σε ελληνικό στρατόπεδο: Γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητο

Σύνθημα στρατάρχη του Χίτλερ σε ελληνικό στρατόπεδο: Γιατί είναι εντελώς αδικαιολόγητο

Οσο και αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν για το αδικαιολόγητο το απόφθεγμα του στρατάρχη Εριχ Φον Μάινσταν δεν θα έπρεπε να γραφτεί ποτέ στον Μανταμάδο.

Η αποκάλυψη ότι σε στρατόπεδο του στρατού στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης υπάρχει αναρτημένο “απόφθεγμα” στρατάρχη του Χίτλερ έχει προκαλέσει σάλο! Πρόκειται για μία φράση που είχε πει ο στρατάρχης του Χίτλερ, Έριχ Φον Μάινσταν!

Το θέμα ήρθε στη Βουλή με ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε αντιφασιστικές αναφορές.

Όπως γράφει το Militaire.gr η επιλογή να γραφτεί η φράση του Γερμανού στρατάρχη στον τοίχο ενός ελληνικού στρατοπέδου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τα εξής επιχειρήματα. Όσοι επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έχουν τα εξής επιχειρήματα:

• “Ήταν εξαιρετικός στρατιωτικός”…Ήταν και δεξί χέρι του Χίτλερ.

• “Δεν ήξερε τίποτα για την εξόντωση αμάχων”. Όποιος το πιστεύει δεν είναι αλλά παριστάνει τον αφελή για δικούς του λόγους.

• “Δεν συμμετείχε σε εξόντωση Εβραίων”. Ψευδές. Ήξερε και υπάρχει και σχετική διαταγή του.

• “Το απόφθεγμα του είναι δημοσιευμένο σε σχετική έκδοση του ΓΕΕΘΑ, μαζί με άλλα αποφθέγματα στρατιωτικών”. Αληθέστατο! Επί ημερών Κωσταράκου είχε συνταχθεί αυτός ο κατάλογος με τα αποφθέγματα στα οποία περιλαμβάνεται και ο ναζί στρατάρχης. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι σωστό. Όπως δεν ήταν σωστή και η απόφαση Κωσταράκου να πάει στο Γερμανικό Νεκροταφείο στον Διόνυσο και να σταθεί προσοχή.

Επίσης είναι τελείως διαφορετικό τα αποφθέγματα αυτά να περιλαμβάνονται σε μια έκδοση την οποία μπορούν να μελετούν στρατιωτικοί για ιστορικούς λόγους και είναι τελείως διαφορετικό και επιεικώς απαράδεκτο, να υπάρχουν φαρδιά πλατιά σε στρατόπεδα στα οποία υπηρετούν στρατιώτες.

Τι απαντάνε σε όποιον ρωτάει “ποιος είναι ο Μάινσταιν”; Ένας στρατάρχης του Χίτλερ! Και τι πρέπει να σκεφτεί ένας στρατιώτης που πάει να υπηρετήσει τη θητεία του εκεί; Όποιοι και όσο κι αν προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν αυτό που συνέβη στο στρατόπεδο της Μυτιλήνης δεν πείθουν. Πρώτα απ΄ όλα θα πρέπει να μας εξηγήσουν: δεν υπάρχουν αποφθέγματα Ελλήνων στρατιωτικών που θα μπορούσαν να αναγράφονται στα στρατόπεδα;

Έχουμε έλλειψη και προσφεύγουμε στους στρατάρχες του Χίτλερ; Για να φανούμε χρήσιμοι μερικά από τα αποφθέγματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το ΓΕΣ ,προέρχονται από την έκδοση του ΓΕΕΘΑ που έχει προλογίσει ο Κωσταράκος. Το πρώτο είναι χρήσιμο και για πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμη

FAKE NEWS: Ο άνθρωπος που τα παρακολουθεί κάθε μέρα μιλά στο Militaire για τη νέα απειλή

Πως αντιμετωπίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι φαινόμενα ακροδεξιάς διείσδυσης στον Στρατό

Περί Στρατηγικής και …..Τουρκίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα