Συγκλονίζει ο Θηβαίος: Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, έτρεμαν τα χέρια μου

Συγκλονίζει ο Θηβαίος: Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, έτρεμαν τα χέρια μου

"Λόγω του αλκοόλ έτρεμαν τα χέρια μου. Δεν μπορούσα να υπογράψω αυτόγραφο" λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Χρήστος Θηβαίος. Πώς αποφάσισε να ξεκινήσει απεξάρτηση, τι του είπαν η γυναίκα και ο μεγάλος του γιος.

Ο Χρήστος Θηβαίος μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τον αλκοολισμό.

“Είχα μεγάλο θέμα. Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα”, είπε χαρακτηριστικά στην Ελεονώρα Μελέτη. Ανέφερε δε για το πώς μπήκε το αλκοόλ στη ζωή του: “Ξεκινάει σιγά-σιγά. Ξεκίνησα με κάτι πολύ αθώο, όπως είναι η μπίρα, αλλά οι μπίρες ήταν αρκετές. Μετά, φυσικά, πάμε σε πιο βαρύ αλκοόλ. Καταλαβαίνεις, από ένα σημείο και μετά, ότι η μέρα δεν ξημερώνει και δεν διαρκεί”. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το αλκοόλ “κοινωνικοποιεί” και συμπλήρωσε ότι “θολώνει τη σκέψη”.

Μιλώντας για τη σχέση που έχει με τον γιο του και πώς έχει αντιμετωπίσει το θέμα αυτό του πατέρα του με τον αλκοολισμό, έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

“Λόγω του αλκοόλ έτρεμαν τα χέρια μου και δεν μπορούσα να υπογράψω αυτόγραφο. Και μάλιστα ήταν και πρωί, δεν είχα πιει…”, είπε.

“Θα πω κάτι βαρύ, δεν σταματάς να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα αλκοολικός” ανέφερε αναλυτικότερα, και πρόσθεσε: “Κακά τα ψέματα, κανείς δεν παίρνει ένα βαρύ ναρκωτικό μπροστά στα παιδιά του. Με πολύ μεγάλη ευκολία, όμως, θα πιει ένα ποτό και όχι μόνο ένα”.

Δήλωσε ότι από 25 ετών έπινε άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο. “Από μια ώρα της ημέρας και μετά, ήταν μια διαρκής χρήση”.

Ή αλλάζεις ή καταντάς

Στήριγμα της ζωής του είναι η σύζυγός του, Μαρία Παυλοπούλου, η οποία όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής τού είχε πει: “Ή αλλάζεις ή καταντάς”. Είναι η φράση που τον έκανε να αλλάξει την εποχή που άλλαζε συμπεριφορές, ενώ γινόταν και επιθετικός.  “Η γυναίκα μου είναι ο άνθρωπος που πρωτίστως με έκανε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Το έκανε με αγάπη και ένταση που δείχνεις όταν πραγματικά αγαπάς τον σύντροφό σου”.

Τα καλύτερα τραγούδια μου τα έχω γράψει με καφέ

“Μετά, πήγα σ’ έναν επιστήμονα, και αυτή τη στιγμή είμαι σε μια διαδικασία απεξάρτησης. Όταν το πάρεις απόφαση, δεν είναι δύσκολο. Το παν είναι να το πάρεις απόφαση και σίγουρα πρέπει να αγαπήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Είναι μια πράξη αλαζονείας, το ότι μου επιτρέπεται επειδή είμαι καλλιτέχνης. Νομίζεις ότι σε διευκολύνει στην έμπνευση γιατί λες: “Κοίτα τι έγραψα!” και μετά το κοιτάς διαυγής και λες δεν είναι τίποτα. Μετά ανακάλυψα ότι τα καλύτερα τραγούδια μου τα έχω γράψει με καφέ”.

Δήλωσε ακόμη ότι έχει συζητήσει το ζήτημα με τον 18χρονο του γιο: “Ο γιος μου δεν με έκρινε ποτέ γι’ αυτό, αλλά πάντα είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Το βλέμμα του αρκεί για να μου πει: “Φτάνει! Μέχρι εδώ, μπαμπά!”. Μου αρέσει που όταν δεν συνειδητοποιώ τα όριά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου μού βάζουν όρι. Εφόσον έχει δει τις πράξεις μου, δεν χρειάζεται να τον συμβουλεύσω. Ξέρουν ήδη και υπάρχει μια σιωπηλή συμφωνία”.

Για την απόφαση να δημοσιοποιήσει το πρόβλημά του, ο Χρήστος Θηβαίος είπε: “Είμαι υπερήφανος, αν και δεν το σκέφτηκα πολύ στην αρχή. Δεν είναι δύσκολο τελικά”. Ο ίδιος συμφώνησε με την τοποθέτηση της Ελεονώρας Μελέτη για έμμεση δέσμευση αντιμετώπισης του προβλήματος, όταν το γνωστοποίησε. Ο τραγουδιστής ανέφερε: “Η ψυχίατρός μου μού είπε: “Το να το ανακοινώσετε κρύβει ναρκισσισμό, ακόμα και αυτό”. Ίσως να είμαι πλέον στο δεύτερο στάδιο, να ξεπεράσω τον ναρκισσισμό μου”.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι χρειάζεται ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει κάποιος τον αλκοολισμό.

Ερωτώμενος για τους λόγους που τον οδήγησαν στον αλκοολισμό, απάντησε: “Είναι πάρα πολλοί λόγοι. Δεν ενέτεινα την προσοχή μου σε αυτό για να είμαι ειλικρινής. Ποιοι λόγοι με έφεραν εκεί, ήταν δευτερευούσης σημασίας. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για τον καθέναν, που είναι διαφορετικοί. Αυτό που έχει σημασία είναι να σταματήσει”.

Ο ίδιος, βέβαια, είπε ότι δεν γίνεται κάποιος αλκοολικός να κόψει απότομα τον εθισμό στο ποτό, αφού τον παρομοίωσε με την κορτιζόνη. “Δεν είναι αποτοξίνωση, είναι απεξάρτηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα