Εκλογές 2019: Ο Καθαροσπόρης γιόρτασε με τα νιάτα τον φορέα “Το Σπίτι του Νέου”

Εκλογές 2019: Ο Καθαροσπόρης γιόρτασε με τα νιάτα τον φορέα “Το Σπίτι του Νέου”
Ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδαίων Βασίλης Καθαροσπόρης

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του φορέα "Το Σπίτι του Νέου", που οραματίζεται να δημιουργήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας.

Σε κλίμα ιδιαίτερης αισιοδοξίας και υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά, πως οι νέοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για την επόμενη μέρα του τόπου τους  πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η γιορτή νεολαίας του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

Νέες και νέοι Χαλκιδέοι γιόρτασαν μαζί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Καθαροσπόρη και την ομάδα του ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ την πρωτοποριακή ιδέα και σχεδιασμό του κινήματος για τη δημιουργία φορέα “Το Σπίτι του Νέου”.  Ο Βασίλης Καθαροσπόρης χαιρέτησε και ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους μαθητές και νέους που συμμετείχαν στη γιορτή και απέδειξαν πανηγυρικά, πως οι νέοι είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε ανοιχτές διαδικασίες με σκοπό να μεταμορφώσουν την πόλη μας σε μία πόλη για να ζουν οι νέοι.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε, πως ο φορέας “Το Σπίτι του Νέου” έχει ως σκοπό να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Με σκοπό να μεταμορφώσουμε τη Χαλκίδα  σε μία πόλη για να ζεις.

Ο Δήμος μπορεί να συνεργαστεί με εθελοντικές ομάδες νέων και με τα 15 μελή των σχολείων δίνοντας νόημα στο ξεχασμένο αυτό θεσμό.

Το Σπίτι του Νέου είναι μία άκρως καινοτόμα ιδέα που προέκυψε μέσω της διαβούλευσης του κινήματος με τους πολίτες και αποτελεί ιδέα των ίδιων των νέων της Χαλκίδας

Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν ελεγχόμενο χώρο, προστατευόμενο και ασφαλή χώρο δραστηριοτήτων για τους νέους που κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:

1. Δημιουργία κλειστού πολυχώρου δραστηριοτήτων

* μικρός χώρος εκδηλώσεων με σκηνή για να λειτουργεί θεατρική ομάδα, για παρουσιάσεις βιβλίων κτλ

* χώρος προβολής ταινιών,

* μουσική ομάδα

* χώρος που θα λαμβάνουν χώρα μαθήματα υπολογιστών και θα χρησιμοποιείται ως άτυπο internet cafe

2. Δημιουργία ανοιχτού χώρου δραστηριοτήτων

* Δημιουργία μικρού υπαίθριου γυμναστηρίου

* Δημιουργία μικρών χώρων – πιστών ειδικών σπορ (πχ bmx, , παρκούρ  κτλ)

3. Δημιουργία incubator

Χώρος που θα μπορούσαν να στεγαστούν και να λειτουργήσουν (βρίσκοντας έτοιμες όλες τις αναγκαίες υποδομές) νέες  εταιρείες νέων Χαλκιδαίων, που η υποστήριξη γι΄ αυτούς αποτελεί ζωτικής σημασίας βοήθεια, αφού χωρίς αυτή δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν.

Για το συγκεκριμένο άξονα προβλέπονται χρηματοδοτήσεις από ΕΣΠΑ (ΠΕΠ).

Στα πλαίσια της εν λόγω δομής θα μπορούσε να λειτουργεί και ένα γραφείο που θα παρέχει βασικές συμβουλές, ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι τη δεδομένη περίοδο ανοιχτά και υποστήριξη με τις αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

4. Μικρό αναψυκτήριο

Στα πλαίσια του εν λόγω πολυχώρου θα μπορούσε να λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των αναγκών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα