Μητσοτάκης: Όποιος πονάει τη χώρα, πρέπει να δώσει ψήφο στη ΝΔ

Μητσοτάκης: Όποιος πονάει τη χώρα, πρέπει να δώσει ψήφο στη ΝΔ
MotionTeam

“Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας και όλων των Ελλήνων” τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφώνησα ακόμη και με ισχυρούς Ευρωπαίους” είπε για τη συμφωνία των Πρεσπών. “Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες” δήλωσε

Μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, ενότητας όλων των Ελλήνων και πολιτικής αλλαγής, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία. Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας. Κυρίως όμως θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε ότι η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ πριν τις κάλπες, του θύμισε άλλες εποχές.

Εξάλλου οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, δεν επέλεξε τυχαία την πρωτεύουσα της Μακεδονίας ως τελευταίο σταθμό της προεκλογικής περιόδου. Αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο, στην ιστορική ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη το 1974 που στέριωσε τη δημοκρατία μετά τη δικτατορία, αλλά και στο ότι στο ίδιο σημείο μίλησε πολλές φορές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που οδήγησε την παράταξη στο μεγάλο θρίαμβο του 1990. Και εστίασε κυρίως στη συμφωνία των Πρεσπών.

“Ο κ. Τσίπρας υπηρέτησε τις προτεραιότητες άλλων κέντρων, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και όταν το πλήθος άρχισε τις αποδοκιμασίες ακούγοντας το όνομα του πρωθυπουργού, τους κάλεσε να εκφράσουν έμπρακτα την αποδοκιμασία τους την Κυριακή στις κάλπες.

Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσία στη συγκέντρωση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τόνισε ότι “ο κ.Τσίπρας είπε ναι εκεί που εκείνοι είπαν όχι, έβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων”. Αναφέρθηκε επίσης στον παρόντα στη συγκέντρωση επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι δέχθηκε πιέσεις για να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν υποχώρησε.

“Εγώ πήρα από την αρχή μια ξεκάθαρη θέση. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα  ακόμη και με ισχυρούς Ευρωπαίους, που πίεζαν για τα δικά τους συμφέροντα. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους, γιατί πάνω από όλα έβαλα το καλό της χώρας. Κατέθεσα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Ήθελα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να φανερωθεί ο πραγματικός ρόλος διαφόρων ψευτοπατριωτών” πρόσθεσε και δήλωσε ότι καθήκον του είναι να προστατέψει τη χώρα  -και ειδικά την Βόρεια Ελλάδα- από τις αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα λάβει μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που θα θωρακίζουν το μακεδονικά προϊόντα, θα υλοποιήσει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον ελληνικό βορρά. Επανέλαβε επίσης ότι και όλα αυτά “διατηρώντας” όπως τόνισε χαρακτηριστικά “το δικαίωμα του βέτο στην επιθυμία των γειτόνων μας να μπουν στην ΕΕ”.

Επισήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Υπογράμμισε επίσης ότι θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και τόνισε: “Θα αγωνιστώ στην Ευρώπη για την προστασία των συνόρων μας, γιατί σύνορα υπάρχουν, δεν είναι απλά μία γραμμή στο φράχτη και η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι”.

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε λοιπόν τη σημασία των ευρωεκλογών για τα εθνικά συμφέροντα και δήλωσε: “Όποιος νοιάζεται για τη χώρα όποιος πονάει για την Ελλάδα, οποίος μας θέλει δυνατούς εκεί που πρέπει να είμαστε δυνατοί, πρέπει να δώσει ψήφο στη ΝΔ. Ελάτε μαζί μας, δώστε δύναμη στην Ελλάδα, πρέπει να είμαστε δυνατοί στην Ευρώπη για να μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα”.

Τα μηνύματα σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και νέους

Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε εκ νέου σαφές μήνυμα στους πολίτες που είχαν ψηφίσει και άλλα κόμματα στο παρελθόν. “Δεν συμφωνούμε σε όλα.  Αλλά συμφωνούμε στα μεγάλα, τα σημαντικά” τόνισε και πρόσθεσε: “Σε αυτές τις εκλογές τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. Αλήθεια ή ψέμα. Προκοπή ή καθυστέρηση. Ενότητα η διχασμός. Σιγουριά η ανασφάλεια. Γι αυτό δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Δεν έχουν θέση χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχθούν άσφαιρες, ούτε χαμένες ψήφοι σε κόμματα που θα διαλυθούν”.

Απευθύνθηκε και στους νέους ζητώντας να στηρίξουν στις κάλπες την πολιτική αλλαγή και να πουν όχι στα άκρα. “Την καινούργια σελίδα της Ελλάδας, πρέπει να την γράψουμε όλοι μαζί και πρώτοι από όλους οι νέοι, από τους οποίους ζητώ να μην αφήσουν την πολιτική στους «ειδικούς». Γιατί αποχή θα πει συντήρηση. Και η νεολαία δεν μπορεί να είναι συντηρητική. Και μαγκιά βέβαια δεν είναι η βία των άκρων ούτε ο δήθεν αντικομφορμισμός. Εσείς πρώτοι πρέπει να ψηφίσετε για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Θέλω τα νέα παιδιά δίπλα μου όπως σας διαβεβαιώνω και εγγυώμαι ότι θα είμαι και εγώ δίπλα σε εσάς” τόνισε και πρόσθεσε: «Την Κυριακή, ύστερα από 4 και πλέον χρόνια, οι πολίτες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Οι αντίπαλοί μας φωνάζουν «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Τους απαντώ, ότι εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν -αρχίζουμε με όλους.

Η ψήφος είναι βαριά

Ο κ.Μητσοτάκης έστειλε εξάλλου μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου. Τόνισε ότι η ψήφος είναι βαριά, όπως βαριά είναι και η ευθύνη του κάθε ψηφοφόρου ξεχωριστά. Την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε, επισήμανε. “Για αυτό” είπε “σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν θέση οι χαλαρές ψήφοι που θα αποδειχθούν άσφαιρες, ούτε οι χαμένες ψήφοι σε κόμματα που το γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα δεν υπάρχουν σίγουρα περιθώρια για ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο ή με τη ΝΔ του αύριο ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες, ή με την πολιτική αλλαγή ή με την οπισθοδρόμηση”.

Υπογράμμισε επίσης ότι “μέχρι την Κυριακή δεν χωράει κανείς εφησυχασμός καμία επανάπαυση. Το μήνυμα αυτής της μεγαλειώδους συγκέντρωσης πρέπει να φτάσει παντού, σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία. Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του, καμία ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί σε λάθος κατεύθυνση” και τόνισε: “Μόνο ένα καθαρό αποτέλεσμα θα φέρει καθαρή λύση και δεν θέλω το βράδυ της Κυριακής να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος έχει ήδη ξεκινήσει”.

Διπλάσια αύξηση στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς

Αναλύοντας το σχέδιό του για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε “η ΝΔ μαζί με την δραστική μείωση των φόρων, τις επενδύσεις, και τις νέες καλές δουλειές, δεσμεύεται να δίνει διπλάσιες ετήσιες αυξήσεις στους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους από το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ. Και μάλιστα σε μόνιμη βάση και όχι την τελευταία στιγμή πριν από τις εκλογές”.

Δήλωσε επίσης βέβαιος ότι οι συνταξιούχοι “θα στείλουν την Κυριακή το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι: “Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και αναφέρθηκε σε “τέσσερα μεγάλα μέτρα που θα τα αλλάξουν όλα στην οικονομία”.

Συγκεκριμένα είπε ότι θα καταργήσει αμέσως τη μείωση του αφορολόγητου που στερεί από όλους μία ολόκληρη σύνταξη και έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο.

Δεύτερον ότι θα μειωθεί ο πρώτος φορολογικός συντελεστής από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Καθιερώνεται αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.

Τρίτον, είπε, ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Και οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα. “Όμως οι επιχειρήσεις έχουν και αυτές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.  Και καλή επιχείρηση είναι αυτή που πληρώνει καλούς μισθούς” υπογράμμισε.΄

Και τέταρτον, ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στην χώρα.

Εκτός από την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πέντε ακόμη μεγάλους στόχους: Την ασφάλεια, τη δημόσια εκπαίδευση, το κράτος δικαίου, τη στήριξη των αδύναμων και τη δημόσια υγεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα