Με επίκεντρο την Ανατολική Αττική οι επενδύσεις 1 δισ. ευρώ που προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ

Με επίκεντρο την Ανατολική Αττική οι επενδύσεις 1 δισ. ευρώ που προγραμματίζει η ΕΥΔΑΠ
Εργασίες ΕΥΔΑΠ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τα περίπου 500 εκατ. ευρώ δρομολογούνται σε έργα μέχρι το 2024, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ προγραμματίζονται μέχρι το 2029. Τι έργα αφορούν οι επενδύσεις.

Επενδύσεις που θα φτάσουν στο ύψος του 1 δισ. ευρώ έχει στον προγραμματισμό της η ΕΥΔΑΠ με επίκεντρο την Ανατολική Αττική ανακοίνωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Σαχίνης. Ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε πως σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα υπάρχει αύξηση κερδών και του EBITDA κατά 6.9%.

Από το 1 δισ. ευρώ τα περίπου 500 εκατ. ευρώ δρομολογούνται σε έργα μέχρι το 2024, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ προγραμματίζονται μέχρι το 2029. Η χρηματοδότηση των έργων υπολογίζεται πως θα καλυφθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια μέσα από το ΕΣΠΑ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 αλλά και ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Τα έργα σε ποσοστό 43% αφορούν έργα αποχέτευσης στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, 29% αφορούν έργα ύδρευσης, ποσοστό 20% σε άλλα έργα αποχέτευσης (εκτός Ανατολικής Αττικής) και 7% σε διάφορες άλλες υποδομές (κτιριακά, περιβάλλοντος, έρευνας και ανάπτυξης, πληροφορικής κ.α.).

Στην Ανατολική Αττική τα έργα θα πραγματοποιηθούν στις περιοχές: Ραφήνα, Σπάτα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Μαραθώνα, Γλυκά Νερά και την περιοχή Σαρωνικού-Κρωπίας. Στην περιοχή των Γλυκών Νερών η εργολαβία είναι σε εξέλιξη. Συνολικά θα κατασκευαστούν 1.400 χλμ νέων δικτύων αποχέτευσης.

Συντομότερα, μέχρι το τέλος του 2021, θα υλοποιηθούν έργα 100 εκατ. ευρώ για την τοποθέτηση έξυπνων υδρομετρητών, την οριστικοποίηση του διαγωνισμού για την μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια και την υπογραφή της σύμβασης για το αδιύλιστο νερό με το Δημόσιο.

Όπως σημειώθηκε μάλιστα με την ολοκλήρωση των παραπάνω δράσεων που σχετίζονται με το ρυθμιστικό περιβάλλον λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, εξασφαλίζεται:

-η απόδοση των επενδύσεων στα δίκτυα της

-η χρηματοδότηση των επενδύσεων αυτών από την αγορά χωρίς προσφυγή στα ταμειακά διαθέσιμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα