Κορονοϊός: Ιωάννινα – Ειδικές μάσκες από το Πανεπιστήμιο για το σύστημα Υγείας

Κορονοϊός: Ιωάννινα – Ειδικές μάσκες από το Πανεπιστήμιο για το σύστημα Υγείας
Ιατρικό προσωπικό MotionTeam

Στην τρισδιάστατη εκτύπωση μασκών προχώρησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Το Πανεπιστήμιο έλαβε υπόψη τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Πρυτανεία, και με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξιοποίησε μία αρχική ιδέα του εικαστικού και τοπογράφου μηχανικού Δημήτρη Ζήνα, ο οποίος εκπονεί το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο, με σκοπό τη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Αξιοποιώντας τους πόρους και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του Πανεπιστημίου, οι πρώτες εκτυπώσεις στη βέλτιστη ποιότητα παραγωγής και υγιεινής έχουν ήδη ολοκληρωθεί και από σήμερα ξεκινάει η σταδιακή παράδοση του υλικού για την υποστήριξη του έργου του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η δυναμική αυτή διαδικασία υπό την πίεση του χρόνου, απαιτεί συνεχή ενημέρωση και βελτίωση των παραμέτρων της εκτύπωσης και των σχεδίων των υλικών, με σκοπό να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και να αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας Μηνά Πασχόπουλου, με την αρωγή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και σε συνεργασία με ερευνητική ομάδα καθηγητών, υποψηφίων διδακτόρων και φοιτητών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, που έχει έδρα την Άρτα, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την προσπάθεια αυτή, ενισχύει η καθοριστική συμβολή της εταιρείας ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων με έδρα τα Ιωάννινα, TimAp Design Studio, η οποία παρέχει την τεχνογνωσία της και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό της στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου μας για την παραγωγή επαρκούς αριθμού προστατευτικών μασκών.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου εκφράζει τις ευχαριστίες της, σε όσους συνεργάστηκαν την δύσκολη τρέχουσα συγκυρία. Ειδικότερα σημειώνει:

“Σε αυτές τις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω φορείς οι οποίοι ενώθηκαν κάτω από τον κοινό σκοπό και συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ανταπόδοσης στο έργο που επιτελείται στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που διανύουμε, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοικτό στην κοινωνία και συνεχίζει με κοινωνική ευαισθησία να συνδράμει με το εξειδικευμένο έργο της αξιόλογης επιστημονικής κοινότητας του”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα