“Πάντα Βρέχει”: Από πού πήρε το όνομά του το μαγευτικό φαράγγι της Ευρυτανίας

“Πάντα Βρέχει”: Από πού πήρε το όνομά του το μαγευτικό φαράγγι της Ευρυτανίας
Φαράγγι "Πάντα Βρέχει" Lamia Report

Φοβερή εμπειρία η επίσκεψη στο φαράγγι "Πάντα Βρέχει" και τους καταρράκτες του. Μοναδικές εικόνες από την άγρια ομορφιά της Ευρυτανίας.

Μία από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας είναι το φαράγγι “Πάντα Βρέχει” στην Ευρυτανία, που βρίσκεται στα νότια του νομού, μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά.

Το “Πάντα Βρέχει” είναι ένα απόκρημνο φαράγγι στο οποίο σχηματίζονται μικροί καταρράκτες κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργούν την αίσθηση βροχής σ’ όποιον στέκεται από κάτω.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού, όπου τα παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού, δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες. Λόγω του μεγάλου ύψους τους, όμως, η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής, αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα