“Έβρασε” το Κιλκίς – Ρεκόρ ημέρας στο Πολύκαστρο με 39 βαθμούς

“Έβρασε” το Κιλκίς – Ρεκόρ ημέρας στο Πολύκαστρο με 39 βαθμούς
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Η πιο ζεστή ημέρα της τρέχουσας εβδομάδας ήταν η Παρασκευή. Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, με αποκορύφωμα τους 39 βαθμούς στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά των προηγουμένων ημερών που μας έδειχναν ότι η Παρασκευή θα ήταν η πιο ζεστή αυτής της εβδομάδος. Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες ήταν υψηλές και μάλιστα εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής ξεπερνούσαν τους 20 βαθμούς.

 

Παρότι στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας δεν υπήρχε έντονη θερμή μεταφορά οι θερμές αέριες μάζες που υπήρχαν στην κεντρική Ευρώπη και τα βόρεια Βαλκάνια κατέβηκαν προς την περιοχή μας (με το ανώτερο βόρειο ρεύμα) και λόγω των καθοδικών κινήσεων του αντικυκλώνα προκάλεσαν άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

 

Η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ήταν οι 39 βαθμοί στο Πολύκαστρο του Κιλκίς μια όχι τόσο συνηθισμένη περιοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Από το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 περίπου βαθμούς και οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπερνούν τους 35 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα