Ισχυρές καταιγίδες, τοπικά θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά

Ισχυρές καταιγίδες, τοπικά θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά
Χιόνια στα Τρία Πέντε Πηγάδια MotionTeam

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο. Το βαρομετρικό χαμηλό που από το Σάββατο επηρεάζει τη χώρα μας θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και θα επηρεάσει όλη τη χώρα. Λόγω του θερμού μετώπου που συνοδεύει αυτή τη διαταραχή η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Κυριακή

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Κυριακή

Από πλευράς φαινομένων θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις αλλά πλέον σε μεγαλύτερα υψόμετρα και συγκεκριμένα από τα 1000 με 1200 μέτρα και πάνω στη Βόρεια Ελλάδα και από τα 1500 με 1800 μέτρα στις κεντρικές περιοχές. Στους χάρτες που ακολουθούν απεικονίζονται τα ύψη χιονιού (σε cm) από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στον πρώτο και από το μεσημέρι έως το βράδυ στον δεύτερο. Όπως παρατηρείτε εντείνονται οι χιονοπτώσεις από το μεσημέρι και μετά αλλά σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Τα ύψη του χιονιού στην Ελλάδα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

Τα ύψη του χιονιού στην Ελλάδα από το μεσημέρι έως το βράδυ του Σαββάτου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα ενώ από το βράδυ της Κυριακής και από τα δυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν. Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μπ. με τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Κυριακή

Ο καιρός στην Ελλάδα την Κυριακή

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες πιθανόν το μεσημέρι προς απόγευμα ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Κυριακή

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μπ. και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή

Ξέρετε ότι: Στις 18 Νοεμβρίου του 1899 ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική με θύματα και πλημμύρες. Το ύψος υετού το βράδυ υπολογίστηκε στα 100 mm. Το 1955 μετά από τρεις ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων έχασε τη ζωή ένας άνθρωπος στη Σαλαμίνα από ανεμοστρόβιλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα