Καιρός: Χιονίζει στο Πήλιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Καιρός: Χιονίζει στο Πήλιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Τρίκαλα, Καρδίτσα
Chaniapilioucam2.forecastweather.gr

Χιονίζει ακατάπαυστα στα ορεινά του Πηλίου από χθες το βράδυ, με μικρά μόνο διαστήματα διακοπής, με αποτέλεσμα το βουνό των Κενταύρων να έχει ασπρίσει από τα 900 μέτρα και πάνω.

Το ύψος του χιονιού στα Χάνια (Βόλος) έχει φθάσει τα 30 εκατοστά, μετά την ολονύκτια χιονόπτωση, αλλά οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτοί, αφού κινούνται συνεχώς αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς.

Οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά και η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη όπου υπάρχει πάγος. Η θερμοκρασία έπεσε στους -5 βαθμούς τη νύχτα, αλλά και την ημέρα δεν ξεπέρασε το 0. Τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα από επισκέπτες που απολαμβάνουν το λευκό τοπίο χωρίς προβλήματα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, όπου χιονίζει συνεχώς, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο και καταβάλλονται προσπάθειες, αν και απαιτείται περισσότερο χιόνι, για να ανοίξει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στον Βόλο πέφτει χιονόνερο συνεχώς και ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Chaniapilioucam1.forecastweather.gr

Πάρνηθα

Χιονίζει από το πρωί στην Πάρνηθα, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στον -1 βαθμό.

Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Νομός Τρικάλων (Καλαμπάκα – Μετέωρα)

undefined

undefined

Καλαμπάκα - Μετέωρα Trikalaola.gr

Νομός Καρδίτσας

Την Παρασκευή και το Σάββατο το βαρομετρικό χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα συνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας με τα μέτωπα που το συνοδεύουν και θα επικρατήσουν νοτιάδες 5 με 6 και τοπικά 7 μπ. και θα έχουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Κυριακή το σύστημα θα περάσει νότια από τη χώρα μας αλλά θα επηρεάσει κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα ενώ σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά ο καιρός θα αρχίζει μνα παρουσιάζει βελτίωση. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

undefined

undefined

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το www.deltiokairou.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα