Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Προβλήματα σε δρόμους και τραμ

Κακοκαιρία: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Προβλήματα σε δρόμους και τραμ
Καλοκαιρινό μπουρίνι στην Αθήνα Eurokinissi

Άστατος ήταν ο καιρός το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου, με βροχές να παρατηρούνται σε αρκετά μέρη της πρωτεύουσας. Διακοπή της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ στα νότια προάστια Αττικής.

Άστατος ήταν ο καιρός στην Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουνίου, με βροχές να παρατηρούνται σε αρκετά μέρη της πρωτεύουσας.

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους ξύπνησαν το πρωί της Δευτέρας και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας πήγαν για μπάνιο, αφού από το μεσημέρι άλλαξε δραματικά ο καιρός, και εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βροχές που σημειώθηκαν μπλόκαραν τη σηματοδότηση της γραμμής του Τραμ, με αποτέλεσμα οι συρμοί της γραμμής ”Αθήνα – ΣΕΦ ” να καθηλωθούν στο Π. Φάληρο.

Προβλήματα παρατηρήθηκαν κυρίως στα νότια και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Ποσειδώνος (ρεύμα προς Αθήνα) από το ύψος του Ελληνικού έως τον Άλιμο, καθώς και από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Βούλα.

Φωτογραφία από Άνω Γλυφάδα:

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις απογευματινές ώρες.

Εδικότερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται να εκδηλωθούν μέσα στη μέρα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και πιθανόν κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Περισσότερο θα επηρεαστούν η δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, η δυτική – κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Θ. Κολυδά για σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα