Κακοκαιρία στην Κρήτη: Παρασύρθηκαν οχήματα, έκλεισαν δρόμοι – Κινδυνεύει η ιστορική γέφυρα του Μύρτου

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Παρασύρθηκαν οχήματα, έκλεισαν δρόμοι – Κινδυνεύει η ιστορική γέφυρα του Μύρτου

Κατολισθήσεις και ζημιές στο οδόστρωμα έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σητείας, στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και στη Βιάννο - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Προβλήματα έχει προκαλέσει στην Κρήτη , η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα κοντά στην κοίτη του ποταμού σε περιοχή του Δήμου Βιάννου, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή καταγράφονται προβλήματα και στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων. Κινδυνεύει η 100 ετών μνημειακή παλιά γέφυρα του Μύρτου.

Σε μια περίπτωση στην περιοχή του Λασιθίου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο άνθρωπος που το όχημά του ακινητοποιήθηκε λόγω του νερού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο της δημοτικής οδού από Κερατόκαμπο προς ‘Αρβη, της δημοτικής οδού από ‘Αρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα, της γέφυρας στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο και από τα Τέρτσα προς Μύρτος.

Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω καθιζήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο στον οικισμό, θα παραμείνει κλειστός λόγω καθιζήσεων.

Μύρτος: Γέφυρα 100 ετών “απειλείται”

Απίστευτες εικόνες από την 100 ετών μνημειακή γέφυρα του Μύρτου που κινδυνεύει να καταρρεύσει. Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν φουσκώσει το ποτάμι που περνάει κάτω από την γέφυρα, η οποία αν και επισκευάστηκε πριν δύο χρόνια, κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν καθώς όπως αναφέρουν, οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και δεν αποκλείεται όπως αναφέρουν στο neakriti να δούμε εικόνες που παραπέμπουν στην γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά η οποία και κατέρρευσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα