Στην Κορινθία ο Ζορμπάς: Πλημμύρες σε Ξυλόκαστρο και Κιάτο

Στην Κορινθία ο Ζορμπάς: Πλημμύρες σε Ξυλόκαστρο και Κιάτο
Η Κακοκαιριά χτυπάει όλη την Ελλάδα. Μανιασμένα τα κύματα σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο Eurokinissi

Στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές και τα προβλήματα, τόσο μέσα στις πόλεις, όσο και σε κοινότητες στους δήμους Σικυωνίων, Βέλου – Βόχας και Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος, μετά την αποψινή συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου. Ειδικότερα, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, «τόσο στις πεδινές, όσο και στις ημιορεινές περιοχές, δρόμοι έχουν κατακρημνιστεί, ενώ μεγάλος αριθμός κοινοτήτων έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.»

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δρόμος μέσα στο Κιάτο υπέστη καθίζηση τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων.» Επίσης, πρόσθεσε ότι «έχει καταγραφεί υπερχείλιση των περισσοτέρων ποταμών και χειμάρρων», ενώ όσον αφορά τα προβλήματα μέσα στις πόλεις, το πρωί της Κυριακής συνεργεία των δήμων αναμένεται να κάνουν αναλυτική καταγραφή των ζημιών.

Η Κακοκαιριά χτυπάει όλη την Ελλάδα. Μανιασμένα τα κύματα σε Μεσσηνία και Αργολίδα. Πλημμύρες στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο Eurokinissi

Ο Άγγελος Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι «και στους τρεις δήμους επιχείρησαν περισσότεροι από 120 πυροσβέστες και 12 συνεργεία της ΕΜΑΚ με 31 οχήματα, που ασχολήθηκαν με αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας.» Σχετικά με τον θάνατο ενός άνδρα, που βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια», ενώ σχετικά με έναν αγνοούμενο, είπε ότι «υπάρχουν σοβαρές μαρτυρίες, πως είναι καλά στην υγεία του.»

Πλημμύρισαν και σπίτια

Τα σημαντικότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στις περιοχές Κιάτου, Βέλου και Ξυλόκαστρου Κορινθίας, καθώς και στις περιοχές Άργους, Νέας Κίου και Κιβερίου Αργολίδας, όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων, αναφέρεται σε συνοπτικό δελτίο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία. Και οι δύο περιοχές έχουν ενισχυθεί από σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στις περιοχές Βέλου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου το έργο των τοπικών Αρχών συνδράμουν και μηχανήματα έργου του Στρατού.

Εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο Μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς στην παραλιακή οδό στην Καλαμάτα, Σάββατο 29 Sεπτεμβρίου 2018 Eurokinissi

Μπουλντόζες, τρακτέρ και άλλα μέσα έχουν ήδη επιστρατευτει στο Κιάτο όπου σπίτια πλημμύρισαν και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Δείτε βίντεο το e-korinthos.gr από την πόλη.

Κλειστός το απόγευμα ο Προαστιακός ρυθμίσεις, επί ποδός η αστυνομία

Εκτός λειτουργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή της Κορίνθου τέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Κορίνθου και Κιάτου, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα δρομολόγια. H TPAINOΣE μετακινεί τους επιβάτες στο τμήμα Πάτρα -Κιάτο -Κόρινθο και αντίστροφα με λεωφορεία.

Φουσκωμένα τα νερά σε Αργολίδα και Κόρινθο από νωρίς το απόγευμα Eurokinissi

Η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας όπου απαιτείται. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για παροχές βοηθείας, για απεγκλωβισμούς ατόμων από κατοικίες και αυτοκίνητα, καθώς και για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Πλημμύρισε το ρέμα της Πάνιτσας στην Αργολίδα Αργοναυπλία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των ανωτέρω περιοχών για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή συνδρομής όπου απαιτηθεί.

Φουσκωμένοι ποταμοί και χείμαρροι σε όλη την περιοχή

Η ισχυρή βροχόπτωση έχει φουσκώσει τα νερά στους ποταμούς στο περιγιάλι Κορινθίας, όπου οι αρχές φαίνεται πως έχουν διακόψει την κυκλοφορία, ειδικά πάνω από γέφυρες.

Αποκλεισμένα είναι τα Αθίκια, κωμόπολη της Κορίνθου το απόγευμα., όπως μεταδίδει το Korinthosnews.gr. Λόγω της κακοκαιρίας και της δυνατής βροχής που πέφτει από το πρωί ο δρόμος που οδηγεί στα Αθίκια και από του Γκά αλλά και από το Αλαμάνο είναι μη προσπελάσιμος. Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την διέλευση των Οχημάτων από και προς τα Αθίκια. Στο σημείο αυτή την ώρα η Τροχαία Κορίνθου και η Εθελοντική ομάδα Αθικίων.

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα