Απίστευτα πλάνα: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού στη Φλώρινα

Απίστευτα πλάνα: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού στη Φλώρινα

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της Τετάρτης την κεντρική Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία, είχε τραγικά αποτελέσματα: Εξι επιβεβαιωμένοι θάνατοι, πάνω από 100 τραυματίες και ένας αγνοούμενος ψαράς στη Νέα Καλλικράτεια.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σάρωσε χθες το βράδυ τη Βόρεια Ελλάδα.  Τις πληγές της μετράει η Χαλκιδική, όπου μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι ενώ αγνοείται ένας ακόμη ψαράς.

“Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μας σε όσους έχουν υποστεί ζημιές. Δυστυχώς έχουμε έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς, πολλούς τραυματίες και έναν αγνοούμενο ψαρά”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενώ πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών.

Σε ερώτηση για το  αν θα γίνουν κάποιες ενέργειες για αποζημιώσεις για όσους έχουν πληγεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το οικονομικό επιτελείο έχει ενημερωθεί και πέρα από τις προβλεπόμενες ενέργειες θα γίνουν και κάποιες έκτακτες.

Το κύμα κακοκαιρίας σάρωσε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που γινόταν η καταστροφή στη Χαλκιδική, στη Φλώρινα υπήρξε ισχυρή χαλαζόπτωση.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του Forecast Weather Greece (Βίντεο – Slakis Chordakis):

Παράλληλα, από τις πτώσεις δέντρων δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για αναστολή των δρομολογίων του ΟΣΕ στη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας – Θεσσαλονίκης. Αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το πότε θα επανέλθουν.

Σημειώνεται πως υπήρξε προσωρινή ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας 601 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) μεταξύ Αφιδνών και Οινόης λόγω προβλήματος στην υποδομή του σιδηρόδρομου, ενώ μικρές καθυστερήσεις αναμένονται και στα δρομολόγια της Χαλκίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα