Nέα νοσοκομεία σε Σπάρτη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη με υπογραφή Renzo Piano

Nέα νοσοκομεία σε Σπάρτη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη με υπογραφή Renzo Piano
Fondazione Renzo Piano

Με το φυσικό φως και την επαφή με τη φύση να αποτελούν σημαντικές παραμέτρους του σχεδιασμού, τα νέα νοσοκομεία θα προσφέρουν στους ασθενείς τις καλύτερες συνθήκες.

Η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα €400 εκατομμύρια, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες.

Ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Renzo Piano, ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Πρωτοβουλίας, παρουσίασε για πρώτη φορά σχέδια των τριών νοσοκομείων, των γενικών νοσοκομείων στην Κομοτηνή και τη Σπάρτη, καθώς και του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Με το φυσικό φως και την επαφή με τη φύση να αποτελούν σημαντικές παραμέτρους του σχεδιασμού, τα νοσοκομεία θα προσφέρουν στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας.

Τα τρία νοσοκομεία θα  έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2025 αποτελούν.

Fondazione Renzo Piano

Τα έργα υποδομών έρχεται να συμπληρώσει η προμήθεια τεσσάρων PET/CT τομογράφων σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαθεσιμότητα των τομογράφων σε όλη την Ελλάδα και μειώνοντας την αναμονή των ασθενών. Με νέα μηχανήματα θα εξοπλιστεί και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα, βελτιώνοντας τη διάγνωση και θεραπεία για χιλιάδες ασθενείς.

Fondazione Renzo Piano

Μέσω της Πρωτοβουλίας για την Υγεία θα ενισχυθεί επίσης και το ΕΚΑΒ, με δύο νέα ελικόπτερα και δύο νέα αεροπλάνα, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα και προς την Ευρώπη. Εξασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς και τραυματίες θα μεταφέρονται άμεσα από απομακρυσμένες περιοχές, από αποκλεισμένα νησιά χωρίς βασικές υποδομές περίθαλψης, σε κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.

Fondazione Renzo Piano

Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην εκπαίδευση φοιτητών νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Όπως επίσης, και στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και νοσηλευτικής, διασωστών του ΕΚΑΒ, γιατρών και χειρουργών για την αντιμετώπιση του τραύματος. Και τέλος στην εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού για την πρόληψη των ενδο-νοσοκομειακών λοιμώξεων. Με την πεποίθηση ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, νέοι και πιο έμπειροι, θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό αλλά και την πιο ενημερωμένη γνώση.

Fondazione Renzo Piano

 
Fondazione Renzo Piano

 

Δείτε παρακάτω σε βίντεο την παρουσίαση που έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία»:

Πρωτοβουλία για την Υγεία / Health Initiative

Δημοσιεύτηκε από
Stavros Niarchos Foundation στις 
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα