Διασωληνωμένη 19χρονη τουρίστρια στα Μάλια. Εισέπνευσε αέριο γέλιου

Διασωληνωμένη 19χρονη τουρίστρια στα Μάλια. Εισέπνευσε αέριο γέλιου

Μία 19χρονη Αγγλίδα μεταφέρθηκε αναίσθητη από άγνωστο στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κώμα

Στην εντατική του ΠΑΓΝΗ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μια 19χρονη Βρετανίδα που έκανε της διακοπές της στα Μάλια.

Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής της διασκέδασης ενδεχομένως εισέπνευσε «αέριο γέλιου», όπως αποκαλείται και αποτελεί τη νέα μόδα στα μπαρ του του άφθονου φθηνού και απροσδιόριστης ποιότητας αλκοόλ και του ό,τι άλλο επιθυμήσουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η 19χρονη φαίνεται ότι εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα υποξειδίου του αζώτου και έχασε τις αισθήσεις της, ίσως σε συνδυασμό και με αλκοόλ. Άγνωστος την μετέφερε τη νύχτα στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου και την παράτησε εκεί και έκτοτε νοσηλεύεται σε κώμα.

Από το νοσοκομείο κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία του παρόντος δεν γνωρίζει ούτε ποιος την πήγε εκεί ούτε τι ακριβώς κατανάλωσε η συγκεκριμένη κοπέλα, ούτε σε ποιο μπαρ ήταν, ούτε ποιος της έδωσε τι…

Έτσι λοιπόν η έρευνα βρίσκεται σε εντελώς αρχικό στάδιο και προσπαθούν και οι αστυνομικοί να δουν τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι αυτό.

Δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι το ξεσάλωμα που αναζητούν και βρίσκουν στη χώρα μας νεαροί τουρίστες έχει τις συνέπειές του, αφού πολλοί επιχειρηματίες και τοπικοί άρχοντες έχουν επιλέξει την προσέλκυση μαζικού αλλά φθηνού τουρισμού με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τους ίδιους, τους νεαρούς επισκέπτες και τη φήμη της χώρας.

Το αέριο γέλιου

Πρόκειται για το ναρκωτικό «hippy crack» ή, αλλιώς, «αέριο του γέλιου» που έχει κάνει την εμφάνιση του σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Πρόκειται για εισπνοή αερίου από ένα μπαλόνι, η οποία προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές δικογραφίες από το ΑΤ Χερσονήσου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από τη χρήση του ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αθωώθηκαν καθώς πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε.

Πηγή: cretalive

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα