Διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας

Διαστάσεις παίρνει η φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Γραμματικό Ηλείας την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά στο Γραμματικό Ηλείας. Καίει πευκόφυτο δάσος και λόγω ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Δεν κινδυνεύουν σπίτια. Πυρκαγιά και στα Μέθανα Τροιζηνίας η οποία κινείται προς το βουνό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση, στα Μέθανα Τροιζηνίας. Το πύρινο μέτωπο κινείται προς το βουνό και όχι προς τα σπίτια, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν στο σημείο 20 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Γραμματικό Ηλείας καίει πευκόφυτο δάσος και λόγω ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν μέχρι στιγμής σπίτια.

Σε ότι αφορά τον οικισμό Χελιδόνι, η Πυροσβεστική δεν εισηγήθηκε τελικά εκκένωσή του αλλά έδωσε οδηγίες στους κατοίκους να είναι σε θέση να σπεύσουν στο σημείο συγκέντρωσης αν και εφόσον τους ζητηθεί. Μέχρι στιγμής δεν τους έχει ζητηθεί.

Η κατάσταση, γενικά, δείχνει να είναι καλύτερη τις τελευταίες δύο ώρες και ο άνεμος δείχνει να έχει κοπάσει.

Πλέον στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, 2 αεροσκάφη και 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνδράμουν υδροφόρες του δήμου, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται με την Πυροσβεστική να προσπαθεί παράλληλα να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Κορινθία που η φωτιά συνεχίζει να καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με διάσπαρτες μικροεστίες αλλά και αναζωπυρώσεις σε ορισμένα σημεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα