Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα προς τον Λαγό”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα προς τον Λαγό”
Η Μάγδα Φύσσα στη Δίκη της Χρυσής Αυγής / Αγορεύσεις δικηγόρων πολιτικής αγωγής Eurokinissi

Ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σκληρή κριτική στην εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου για την αθωωτική αγόρευσή της

Την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μία εγκληματική οργάνωση, η οποία εάν δεν είχε διωχθεί, θα είχε καταφέρει να περάσει «το μήνυμά της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται», εξέφρασε η πολιτική αγωγή, η οποία σήμερα ξεκίνησε την αγόρευσή της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το λόγο έλαβε η Χρύσα Παπαδοπούλου, εκ των πληρεξουσίων δικηγόρων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, που επεσήμανε τα σημεία τα οποία δεν επεσήμανε στην αθωωτική αγόρευσή της η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου. «Είναι παραπλανητικό το ερώτημα αν υπήρξε υπήρξε εντολή της ηγεσίας, δεν ερευνά το δικαστήριο αν υπήρξε εντολή διότι δεν υπάρχει κατηγορία ηθικής αυτουργίας και δεν κρίνεται αν ο Μιχαλολιάκος ή ο Λαγός έδωσαν εντολή να σκοτώσουν τον Φύσσα. Η Εισαγγελέας αγνόησε το τηλεφώνημα του πυρηνάρχη προς τον Λαγό λίγο πριν στείλει τα μηνύματα που κινητοποίησαν το τάγμα εκείνο το βράδυ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο Π. Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς «δεν λειτούργησε μόνος του, ούτε συνελήφθη μόνος του, ούτε περαστικός ήταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ήταν μέλος του 5μελούς Συμβουλίου της Νίκαιας. Εκείνο το βράδυ έφθασε στο σημείο της δολοφονίας ακολουθώντας το κομβόι των χρυσαυγιτών.».

Τέλος, ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή είχε ως στόχο την «κατάκτηση του ζωτικού χώρου», καταλήγοντας ότι αν ο Ρουπακιάς δεν είχε συλληφθεί επί τόπου, η Χρυσή Αυγή θα είχε όφελος γιατί «θα έκανε κουμάντο στο Κερατσίνι… Θα είχε περάσει το μήνυμα της πως όποιος διαφωνεί εξολοθρεύεται».

Οι αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής θα συνεχιστούν στις επόμενες δικασίμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα