Δίκης Χρυσής Αυγής: “Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω” αποκαλύπτει ο Γ. Δήμου

Δίκης Χρυσής Αυγής: “Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω” αποκαλύπτει ο Γ. Δήμου
Στιγμιότυπο από τη δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών Eurokinissi

Ο Γ. Δήμου που φέρεται να μίλησε με τον Γ. Ρουπακιά μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές για να μην πει την αλήθεια. Αναφέρθηκε ακόμη και την εμπλοκή του βουλευτή Γ. Λαγού αλλά και άλλων προσώπων μετά το φονικό.

Απειλές προκειμένου να βγει «λάδι» η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές της, ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοίπων κατηγορουμένων, ότι δηλαδή όλοι βρέθηκαν τυχαία στην Αμφιάλη και κανείς δεν συμμετείχε στη δολοφονική συμπλοκή κατά του Παύλου Φύσσα, ανέφερε ότι δέχθηκε ο Γιώργος Δήμου.

Ο κατηγορούμενος που εδώ και δύο συνεδριάσεις επικαλούνταν προβλήματα υγείας για να μην εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, πλέον υποχρεώθηκε να καθίσει στο εδώλιο και να μιλήσει για όλα τα πραγματικά περιστατικά, που είναι γνώστης, καθώς φέρεται να είχε τηλεφωνήσει στον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ο τελευταίος ήταν ήδη κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα. Χρειάστηκε να φτάσουν στον έκτο κατά σειρά κατηγορούμενο της δολοφονίας Φύσσα προκειμένου να βρεθεί ο πρώτος από τους εμπλεκόμενους, τα λεγόμενα του οποίου θα συμφωνούν με τα στοιχεία της δικογραφίας και θα εμπλέκουν στην υπόθεση και βουλευτές.

Ο Γ. Δήμου «έσπασε» τη σιωπή του κατά την απολογία του, αποκαλύπτοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσακανίκας, του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων κατ’ εντολή του βουλευτή Λαγού, για τον οποίο ωστόσο εκτίμησε ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Το ραντεβού έγινε τελικά στους Αγίους Αναργύρους δίπλα στο σπίτι του, όπου προσήλθε ο Γ. Τσακανίκας. «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» είπε στον Γ. Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που πήρε τηλέφωνο τον Γ. Ρουπακιά εκείνο το βράδυ.

Παρά την αντίδραση του Γ. Δήμου για να μην τον «μπλέξουν», όπως είπε, ο Γ. Τσακανίκας επέμεινε, με αποτέλεσμα ο Γ. Δήμου να του πει: «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία.»

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε όταν σας έλεγε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα;»

Κατηγορούμενος: «Ότι ο Τσακανίκας με προέτρεπε να πω ότι εγώ προέτρεψα το Ρουπακιά να πάει να σκοτώσει το παλικάρι.»

Οι απειλές

Σύμφωνα με τον Γ. Δήμου, ο Γ. Τσακανίκας τον απείλησε τρεις φορές: «Στη συνάντηση ο Τσακανίκας μου είπε ότι θα μου κάνουν το βιο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα».

Τέλος, είπε πως στα γραφεία της Τόικής Οργάνωσης Νίκαιας δεν υπήρχαν ναζιστικα σύμβολα, καθώς και ότι δεν τους παρότρυναν βουλευτες ή άλλοι σε έκνομες πράξεις. Αναφορικά όμως, με την ομάδα ασφαλείας της Τ.Ο., στην οποία συμμετείχαν η πλειοψηφία των συγκατηγορούμενών της, επεσήμανε ότι φορούσαν πάντοτε ρούχα παραλλαγής και φύλαγαν την είσοδο των γραφείων.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η διαφορά σας;

Κατηγορουμενος: Εγώ ήμουν απλό μέλος , εγώ όποτε ήθελα έφευγα.

Πρόεδρος: Εκείνοι δεν μπορούσαν να φύγουν;

Κατηγορούμενος: Προφανώς . Όποτε έρχονταν φορούσαν ρούχα παραλλαγής, εγώ φορούσα τα ρούχα μου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα