Δολοφονία Ι. Καραμέρου: Ασφυκτικός θάνατος από ζώνη

Δολοφονία Ι. Καραμέρου: Ασφυκτικός θάνατος από ζώνη
Περιπολικό αστυνομίας Eurokinissi

"Άκουσα χτύπους σαν να έσερναν κάτι" κατέθεσε γείτονας στη δίκη για τη δολοφονία του θείου του πρώην αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου.

Η άγρια δολοφονία του Ιω. Καραμέρου, θείου του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας, τον Αύγουστο του 2018 στους Θρακομακεδόνες, αναβιώνει ενώπιον του ΜΟΔ. Στο εδώλιο κάθονται δύο άνδρες, αλγερινής και αιγυπτιακής υπηκοότητας, οι οποίοι φέρονται να δολοφόνησαν τον 65χρονο, προκειμένου να τον ληστέψουν, αφήνοντάς πίσω τους τη σορό, μέχρι να εντοπιστεί από τους γείτονες δύο ημέρες μετά.

Κατά την ακροαματική διαδικασία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών, έχουν ήδη καταθέσει οι γείτονες του Ιω. Καραμέρου, οι άνθρωποι δηλαδή που κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές μετά το φονικό. Όπως αναφέρθηκε, το θύμα συχνά πήγαινε στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, στο σημείο όπου διανέμονταν τρόφιμα, ενώ ορισμένες φορές τον είχαν δει να επιστρέφει με παρέα στο αυτοκίνητο.

«Είχα δει το θύμα με δύο αλλοδαπούς στην Αμυγδαλέζα. Την πρώτη φορά με έναν μέσα στο αυτοκίνητο. Άλλη φορά είχα δει κάποιον να κατεβαίνει στο στενό του σπιτιού του. Ο ένας από τους κατηγορούμενους μοιάζει στους άνδρες που είχα δει τότε» ανέφερε γείτονας του 65χρονου, ο οποίος ήταν σε θέση να αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι του Ιωάννη Καραμέρου.

«Ξημερώματα άκουσα χτύπους σαν να έπεσε κάτι. Μένουμε πολύ κοντά. Ακριβώς πίσω από το σπίτι του θύματος. Υπήρχε ακουστική επαφή. Μετά τις δύο τα ξημερώματα άκουσα χτύπους σαν να έσερναν κάτι στο πάτωμα και χτύπους στους τοίχους και μετά ακούω το παράθυρο να κλείνει. Σήμερα που ξέρω τι έχει γίνει, πιστεύω ότι έψαχναν κάτι. Δεν είχα ακούσει ξανά τόσο έντονους θορύβους», ήταν η περιγραφή του μάρτυρα, την ώρα που φέρεται να έγινε η δολοφονία.

“Ασφυκτικός θάνατος”

Στο ακροατήριο κατέθεσε και η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που της τέθηκαν, καθώς πολύτιμα ευρήματα είχαν χαθεί, λόγω σήψης.

«Η σορός του θύματος ανευρέθη στις 21 Αυγούστου, σχεδόν τρεις ημέρες με τον θάνατο. Δεν μπορώ να διαπιστώσω αν υπάρχει κάποιο χτύπημα ή εκδορές» υποστήριξε η μάρτυρας, προσθέτοντας ότι υπήρξε «ασφυκτικό θάνατος από τη ζώνη», η οποία είχε βρεθεί κοντά στο θύμα. «Γύρω στα 3 λεπτά ασφυξίας βλέπουμε απώλεια συνείδησης, στα 5 λεπτά επέρχεται ο θάνατος» εξήγησε στο δικαστήριο.

Ερωτικές σχέσεις

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν αθώος, καθώς όταν εκείνος και ο συγκατηγορούμενός του αποχώρησαν από το σπίτι, ο 65χρονος ήταν ακόμη ζωντανός. «Σίγουρα κάποιος άλλος μπήκε μέσα στο σπίτι» είπε.

Όπως ισχυρίστηκε, τη μέρα εκείνη το θύμα, το οποίο προσφέρθηκε να τους μεταφέρει στην Αμυγδαλέζα με το αυτοκίνητό του, τους προσκάλεσε στο σπίτι του αρχικά για καφέ. Ωστόσο, όταν έφτασαν εκεί του ζήτησε -σύμφωνα με τον ίδιο- «σεξουαλική σχέση». «Αρνήθηκα. Του είπα ότι απαγορεύεται σε εμάς. Στεναχωρήθηκε και μου είπε ότι θα φωνάξει την αστυνομία και ότι θα τους έλεγε ότι μπήκαμε για να τον κλέψουμε. Είπα στον συγκατηγορούμενό μου να μείνει και ότι θα έκανα μια προσπάθεια να τον κάνω να λιποθυμήσει για να ψάξουμε το σπίτι» κατέθεσε και συνέχισε: «Γδύθηκε στο δωμάτιο, έκανα ότι τον χαϊδεύω, τον έπιασα από πίσω, από τον λαιμό και λιποθύμησε».

Εισαγγελέας: Πού έβαλες και τη ζώνη και τον έπνιξες;

Κατηγορούμενος: Δεν έβαλα τη ζώνη για να τον σκοτώσω. Την έβαλα για να χάσει τις αισθήσεις του. Ο συγκατηγορούμενός μου ήταν σε άλλο δωμάτιο και έψαχνε.

Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Περίπου μισή ώρα, επτάμισι με οκτώ το βράδυ. Όταν φύγαμε από το σπίτι του ήταν ζωντανός, δεν μπορώ να ξέρω αν μπήκε άλλος μέσα στο σπίτι.

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα