Αγόραζαν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι σουβλάκια με πλαστές τραπεζικές καταβολές

Αγόραζαν από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι σουβλάκια με πλαστές τραπεζικές καταβολές

Συμμορία Ρομά είχε εξαπατήσει πλήθος επαγγελματιών σε Αργολίδα, Αρκαδία και Αττική. Εμφάνιζαν πλαστά παραστατικά και σε κάποιες περιπτώσεις έλεγαν ότι κατά λάθος είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν πέρα από προϊόντα ακόμα και χρήματα από την δήθεν διαφορά.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, 9 περιπτώσεις απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις Ρομά, ηλικίας από 36 έως 49 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν επιχειρηματίες, παραθέτοντάς τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, δηλώνοντας τους ψεύτικα στοιχεία και προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων που διέθεταν προς πώληση, αξίας μεγάλων χρηματικών ποσών.

Προέβαιναν σε πλήθος παραγγελιών διαφόρων προϊόντων, από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές έως σουβλάκια και τούρτες και ενημέρωναν τους επαγγελματίες πως θα τους πληρώσουν μέσω τραπέζης. Τους εμφάνιζαν πλαστά παραστατικά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τους έλεγαν ότι κατά λάθος είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσουν πέρα από προϊόντα ακόμα και χρήματα από την δήθεν διαφορά

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Μαρτίου έως και 20 Μαΐου 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής, είχαν διαπράξει συνολικά 9 περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 33.000 ευρώ.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (έπιπλα κ.α.), τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον συνελήφθη ο 49χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα