Αντίπαρος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία – Συνελήφθη ο γιος του

Αντίπαρος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία – Συνελήφθη ο γιος του
Φωτογραφία αρχείου Εurokinissi

Στραγγάλισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του, ύστερα από έντονη μεταξύ τους λογομαχία.

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αντρών του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, η ανθρωποκτονία του 65χρονου Ελληνοβρετανού επιχειρηματία, ο οποίος είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος μέσα στο σπίτι του, στην Αντίπαρο, στις 22 Ιουλίου 2018.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το βράδυ, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ο 37χρονος γιος του θύματος, για το οποίο είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς αυτοψίες, ιατροδικαστική εξέταση του θύματος και συλλογή, αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, με βάση τα οποία σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, που προσδιόριζε την εμπλοκή του συλληφθέντα στην ανθρωποκτονία. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του, από τον αρμόδιο Ανακριτή.

Σημειώνεται ότι η σορός του θύματος έφερε χτύπημα από αιχμηρό αντικείμενο στη πλάτη, καθώς και κακώσεις από στραγγαλισμό, που εκτιμάται ότι προκλήθηκαν νυχτερινές ώρες της 21ης Ιουλίου. Πρωινές ώρες της επομένης ο συλληφθείς αποχώρησε εσπευσμένα από την Αντίπαρο για την Πάρο με το πλοίο της γραμμής, στη συνέχεια με πτήση διέφυγε από την Πάρο για την Αθήνα και αμέσως πήρε την πρώτη πτήση που βρήκε για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για την Ισπανία, μέσω του αερολιμένα Αθηνών.

Οι Αρχές εντόπισαν όλα αυτά τα βιαστικά δρομολόγια διαφυγής του και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους στο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι με το επέστρεψε χθες το βράδυ, συνελήφθη. Ο πατροκτόνος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα