Διακινητές μετέφεραν μετανάστες από τον Έβρο με πολυτελή τζιπ για να μην τραβούν την προσοχή

Διακινητές μετέφεραν μετανάστες από τον Έβρο με πολυτελή τζιπ για να μην τραβούν την προσοχή
Ένα από τα τζιπ που χρησιμοποιούσαν μέλη της οργάνωσης για να μεταφέρουν μετανάστες ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά 16 μεταναστών από το Μπαγκλαντές με πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας, δύο Γεωργιανοί, ένας Ιρανός και ένας Πακιστανός.

Η έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ορεστιάδας και τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, μέθοδος που ακολουθούσαν για να μην τραβούν την προσοχή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί (δύο Γεωργιανοί, ένας Ιρανός και ένας Πακιστανός) ηλικίας 45, 36, 36 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες, εντοπίστηκαν σε περιοχές του Έβρου τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων δύο, ο Ιρανός και ο Πακιστανός παρείχαν συνδρομή σε 16 παράτυπους μετανάστες από το Μπαγκλαντές προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και ένας Γεωργιανός, ο οποίος ως οδηγός αποσκοπούσε στην περαιτέρω προώθηση μέρους αυτών προς το εσωτερικό της χώρας. Ο δεύτερος Γεωργιανός, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως αποβίβασε 12 εκ των διακινούμενων μεταναστών από το χώρο των επιβατών και από το χώρο των αποσκευών.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος Γεωργιανός στο πλαίσιο της παράνομης δράσης του, τόσο πριν την επιβίβαση, όσο και μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών, προέβη στην αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα δύο εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για ένα είχε δηλωθεί απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα