Έγκλημα στην Πετρούπολη: Το μήνυμα του παιδοκτόνου στη γυναίκα του – “Τώρα θα έρθεις στην κηδεία μας”

Έγκλημα στην Πετρούπολη: Το μήνυμα του παιδοκτόνου στη γυναίκα του – “Τώρα θα έρθεις στην κηδεία μας”
Το σπίτι όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία Eurokinissi

Άγριες μνήμες από τη δολοφονία της 18χρονης Ειρήνης από τα χέρια του πατέρα της στο διαμέρισμά του στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του 2017, ξύπνησαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. "Θα σε διαλύσω", του είπε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η μητέρα της 18χρονης.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου. Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου». Αυτά φέρονται να είναι τα τελευταία λόγια που έστειλε ο πατέρας της 18χρονης Ειρήνης λίγο πριν της αφαιρέσει τη ζωή και βάλει φωτιά στο διαμέρισμά του στην Πετρούπολη.

Είναι -όπως υποστήριξε η άτυχη μητέρα της- το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο λίγα εικοσιτετράωρα πριν ενημερωθεί ότι η κόρη της έφυγε από τη ζωή. Αν και η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο, η γυναίκα μίλησε για προμελετημένο έγκλημα, το οποίο υλοποιήθηκε.

Η γυναίκα κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση. Στο εδώλιο ο πρώην σύζυγός της, που φέρεται ότι σκότωσε τη 18χρονη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του, με αποτέλεσμα το θύμα να εκπνεύσει ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλειάς.

Η μητέρα της Ειρήνης υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος ήθελε να εκδικηθεί την ίδια και το έκανε μέσω του κοριτσιού, γιατί ήταν η αδυναμία της. Χαρακτήρισε τον 56χρονο «θεατρίνο» προσθέτοντας: «Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του… Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…). Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς”.

Εισαγγελέας: Τι τον ώθησε;

Μάρτυρας: Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση… Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος.

Εισαγγελέας: Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει; Μπήκε και εκείνος στην εντατική.

Μάρτυρας: Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.

Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στην κόρη της, κάνοντας λόγο για ένα «χαρούμενο παιδί, με όνειρα», ενώ για τον πρώην σύζυγο απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, η γυναίκα πέρασε δίπλα από τον κατηγορούμενο, πάνω από τον οποίο έσκυψε ψιθυρίζοντας: «θα σε διαλύσω».

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση της αδελφής του 56χρονου, η οποία και κάλεσε την αστυνομία το μοιραίο πρωινό του Αυγούστου του 2017. «Άκουσα την Ειρήνη να φωνάζει “θεία βοήθεια”. Τρέξαμε με το γιο μου για να δούμε από πού μπορούμε να μπούμε στο σπίτι. Χτυπούσαμε τα κουδούνια, την πόρτα. Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε το ρολό. Ήταν όλα σφραγισμένα. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όταν είδαμε να βγαίνει καπνός από την πόρτα καλέσαμε και την πυροσβεστική» κατέθεσε.

Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως και η ίδια δεν είχε καλές σχέσεις με τον αδελφό της λόγω περιουσιακών διαφορών, παρά το γεγονός ότι ζούσαν σε διπλανά διαμερίσματα. Και εκείνη αρνήθηκε το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να πάσχει από ψυχολογικά προβληματα.

Να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της διαδικασία η υπεράσπιση υποστήριξε πως ο 56χρονος νοσεί ψυχικά, επικαλούμενη μειωμένο καταλογισμό. Ο συνήγορος του ανέφερε ότι ο εντολέας του δεν είναι σε θέση “να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν”, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο, δίχως ωστόσο να εισφέρεται κάτι σχετικό στο δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα