Είχαν ρημάξει στις διαρρήξεις την Άμφισσα

Είχαν ρημάξει στις διαρρήξεις την Άμφισσα
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi

Από 24 Φεβρουαρίου έως και 27 Μαΐου, δύο Ρομά, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται σε πλήθος κλοπών και αποπειρών κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Άμφισσας και στον Άγιο Γεώργιο Φωκίδας-Ο 28χρονος δράστης διέμενε στον καταυλισμό που έγινε το φονικό με την 13χρονη στις αρχές Ιουνίου.

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, συνολικά 15 κλοπές και απόπειρες κλοπών από οικίες, σε περιοχές κυρίως της Άμφισσας, αλλά και του Αγίου Γεωργίου Φωκίδας.

Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 28χρονου Ρομά και μίας 39χρονης επίσης Ρομά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο 28χρονος διέμενε μάλιστα στον καταυλισμό που έγινε το αιματηρό περιστατικό με θύμα μία 13χρονη και δράστη έναν κρεοπώλη της περιοχής, στις αρχές Ιουνίου, χωρίς όμως να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή με αυτό το τραγικό περιστατικό.

Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 24 Φεβρουαρίου έως και 27 Μαΐου, οι δύο κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη 8 κλοπών και δύο αποπειρών κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Άμφισσας Φωκίδας, καθώς και τεσσάρων κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής από οικίες, στον Άγιο Γεώργιο Φωκίδας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα