Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών των κοσμηματοπωλείων

Εξαρθρώθηκε η συμμορία των ληστών των κοσμηματοπωλείων
Κοσμηματοπωλείο από φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο Αλβανός αρχηγός της οργάνωσης ήταν σεσημασμένος και δραπέτης των Φυλακών Τίρυνθας από το καλοκαίρι-Η συμμορία αποτελείτο από έναν ακόμη ομοεθνή του και από τρεις Ρομά από το Ζεφύρι-Είχαν «στρατιωτικού τύπου» πειθαρχίας έναντι τους αρχηγού.

«Χτυπούσαν» σε ώρες αιχμής τόσο στην Ομόνοια όσο και στους Αγίους Αναργύρους, στην Χαλκίδα και στην Τρίπολη. Αγαπημένος τους στόχος ήταν τα κοσμηματοπωλεία με λεία που υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ!

Πρόκειται για την συμμορία των σεσημασμένων και σκληρών Αλβανών και Ρομά που χτυπούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κοσμηματοπωλεία.

Ο Αλβανός αρχηγός της οργάνωσης ήταν σεσημασμένος και δραπέτης των Φυλακών Τίρυνθας από το καλοκαίρι. Η συμμορία αποτελείτο από έναν ακόμη ομοεθνή του και από τρεις Ρομά από το Ζεφύρι. Είχαν «στρατιωτικού τύπου» πειθαρχίας έναντι τους αρχηγού-Χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες όπως «ρόδα» για το όχημα διαφυγής, «ομίχλη» για τα συστήματα καπνού των κοσμηματοπωλείων και «σκεπή» για τα κρησφύγετα και τις «καβάτζες» που θα χρησιμοποιούσαν.

Φωτό με τα στοιχεία Eurokinissi

Μάλιστα, ο αρχηγός που είχε καταδικαστεί με 71 χρόνια κάθειρξης για παρόμοιες πράξεις και παρόλα αυτά βρισκόταν σε αγροτική φυλακή απ’ όπου και απέδρασε, δεν δίστασε κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό να βγει έξω και να πετάξει έξω από ένα διερχόμενο αυτοκίνητο μία μάνα με το ανήλικο παιδί της για να τους πάρει το αυτοκίνητο και να διαφύγει.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς δήλωσε: «Το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας κατάφερε να εξαρθρώσει 5μελή επικίνδυνη εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία καθώς και σε διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας παρουσίασε στο πεδίο των ερευνών ιδιαιτερότητες και δυσκολίες καθώς οι δράστες είχαν αναπτύξει οργανωμένο σχέδιο το οποίο προέβλεπε τις επιμέρους κινήσεις τους σε όλα τα στάδια της δράσης τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο εντοπισμός τους.

Μάσκα που χρησιμοποιούσαν οι ληστές Eurokinissi

Κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ζεφυρίου, ήταν εξοπλισμένοι με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ-πιστόλια) γεγονός που τους καθιστούσε πολύ επικίνδυνους απέφευγαν δε να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάπραξη των ληστειών. Τελικά και μετά από την συνδυαστική αξιοποίηση των συλλεχθέντων στοιχείων επετεύχθη η σύλληψη τους απογευματινές ώρες της 19-10-2018.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 6 υποθέσεις ληστειών και 6 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα