Ιωάννινα: Καταιγισμός πυρών – Νεκρός διακινητής, τραυματίας αστυνομικός

Ιωάννινα: Καταιγισμός πυρών – Νεκρός διακινητής, τραυματίας αστυνομικός

Το ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του χωριού Βήσσανη Πωγωνίου όταν οι αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από τους διακινητές - Στον χώρο που εκτυλίχθηκε η μάχη έχουν βρεθεί σάκοι με ναρκωτικά.

Αιματηρή κατάληξη είχε μάχη που εκτυλίχθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταξύ Ελλήνων αστυνομικών και διακινητών ναρκωτικών που προέρχονταν από την Αλβανία.

Περίπου στις 6 το απόγευμα, στην περιοχή Βήσσανη Ιωαννίνων σε ορεινή περιοχή μέσα στο δάσος, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για υπόθεση ναρκωτικών και ενώ αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν ομάδα 5-6 διακινητών που διέσχιζαν με σάκους στα χέρια το δάσος, πλησίασαν, οι Αλβανοί κακοποιοί τους αντιλήφθηκαν και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με αυτόματα όπλα καλάσνικοφ.

Ένας Έλληνας αστυνομικός ήταν κυριολεκτικά τυχερός καθώς μία από τις σφαίρες που έπεσαν «βροχή», τον πήρε ξυστά στην μασχάλη, προκαλώντας του μόνο έγκαυμα από την σφαίρα, χωρίς να καρφωθεί στο σώμα του.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και έπεσε νεκρός ένας από τους Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών και οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή μέσα στο δάσος με κατεύθυνση το αλβανικό έδαφος.

Στον χώρο που εκτυλίχθηκε η μάχη έχουν βρεθεί 6 σάκοι με περίπου 150 κιλά κάνναβης και δύο καλάσνικοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο έχουν στήσει θερμικές κάμερες και «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών ενώ οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει και την Αλβανική Αστυνομία να στήσει μπλόκα στον δικό της τομέα ευθύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα