Και όπλα του UCK στο κρησφύγετο της Λούτσας

Και όπλα του UCK στο κρησφύγετο της Λούτσας
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΑΝΑΚΛΑΥΦΘΗΚΕ(ΧΘΕΣ) ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΠΟΛΥΒΟΛΑ-ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ.ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΝΗΚΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ EUROKINISSI

Διαβάστε πώς εξελίσσεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στη Λούτσα. Το στοιχείο που συνδέει την παραστρατιωτική οργάνωση UCK με τα ευρήματα

Ένα αυτοκόλλητο του UCK, του αυτοαποκαλούμενου απελευθερωτικού στρατού στο Κόσσοβο, το οποίο βρέθηκε σε κοντάκι όπλου στο οπλοστάσιο στην Αρτέμιδα, έδωσε λαβή για πλήθος σεναρίων, φημών αλλά και ξεδίπλωσε την ιδιαίτερη ανησυχία των επιτελών της ΕΛΑΣ.

Αρχικά, όπως ήταν επόμενο, οι υποψίες έπεσαν πάνω σε μέλη του UCK τα οποία εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων.

Άλλωστε είναι σχετικά γνωστές οι… δραστηριότητες αυτής της οργάνωσης. Αλλά σε ποιον θα διοχετευόταν ο όντως μεγάλος αυτός οπλισμός;

Οι θεωρίες έδωσαν και πήραν και περιλάμβαναν νεοναζιστικές οργανώσεις του εξωτερικού μέχρι και βίαιες ομάδες της άλλης πλευράς του πολιτικού φάσματος.

Εξού και η δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματικού της αστυνομίας:

“Ξεφορτώνουμε συνεχώς κιβώτια με εκατοντάδες πολεμικά όπλα, πιστόλια και χιλιάδες σφαίρες που έχουν σταλεί από ευρωπαϊκή χώρα με παραλήπτη έναν δικηγόρο που φέρεται να βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Γερμανία.

Μιλάμε για οπλοστάσιο που παραπέμπει σε αυτό της… “17Νοέμβρη” ίσως κι ακόμη μεγαλύτερο.

Ανάμεσα στα πολεμικά όπλα που βρέθηκαν είναι τυφέκια MG-3, MG -42 και ΜΡ-44, ορισμένα από τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η υπόθεση αυτή έχει εξαιρετικές ομοιότητες με αυτή της ανακάλυψης μεταφοράς όπλων, μέσω του αεροδρομίου, “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τον Νοέμβριο του 2011. Μιλάμε για πρωτοφανή υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις”.

Η δήλωση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά την ανακάλυψη του οπλοστασίου – μαμούθ, την ίδια ημέρα το πρωί σε διαμερίσματα της υπό ανακαίνιση πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας

Ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας αλλά και παραλήπτης των όπλων εμφανίζεται 53χρονος δικηγόρος από τα Σπάτα, που είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και ο οποίος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική.

Ο δικηγόρος είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις που είχαν “ισχνές σχέσεις” με την Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, μία μέρα μετά η κρατική ασφάλεια η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση έτεινε στο να αποκλείσει δύο συγκεκριμένα σενάρια.

Πρώτον, απορρίφθηκε το ενδεχόμενο να βρίσκονται πίσω από τα όπλα ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο αποκλείστηκε είναι αυτό του να κρύβονται από πίσω τρομοκρατικές οργανώσεις είτε υπό δημιουργία είτε κάποια από αυτές που έχουν δράσει κατά καιρούς στην χώρα μας.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Επικοινωνήσαμε με αξιόπιστη πηγή από την αστυνομία η οποία και κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας το γνωστό πως “εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα”.

“Αυτή τη στιγμή γίνεται ακόμα η καταμέτρηση. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα κάτι, θα ήταν λάθος. Αυτός που μπορεί να μας διαφωτίσει, ο άνθρωπος – κλειδί είναι φυσικά ο δικηγόρος. Αν δεν μιλήσει ο ίδιος δεν μπορούμε να ξέρουμε”.

Επίσημα, η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ούτε την ύπαρξη του αυτοκόλλητου του UCK στο κοντάκι του όπλου.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ωστόσο, το NEWS 247 επικοινώνησε και με άλλον υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ ο οποίος of the record που λέμε μας άφησε να εννοηθεί πως πράγματι η πιθανότητα να κρύβονται από πίσω εθνικιστικές οργανώσεις ή τρομοκρατικές, απομακρύνεται.

Ανεπίσημα ο ίδιος άνθρωπος είπε ότι υπάρχει αυτοκόλλητο του UCK σε κοντάκι όπλου και παράλληλα πως εξετάζεται το εμπόριο όπλων και αυτό ως μία πιθανότητα.

Εάν τελικά αποδειχθεί αυτό, τότε η χώρα προέλευσης είναι μάλλον βαλκανική και έτσι εξηγείται και το αυτοκόλλητο.

Μάλιστα, υποστηρίζεται από κάποιους πως τα όπλα πήγαιναν στη Μέση Ανατολή, δεν αποδεικνύεται όμως αυτό ως τώρα.

Η άλλη περίπτωση που εξετάζεται διεξοδικά είναι τα όπλα να προορίζονταν για ομάδες κακοποιών.

Ανάμεσα στα όπλα που βρέθηκαν είναι μεταξύ άλλων:

– Καλάσνικοφ

– Μ53

– mg42

– mp44

– mg3

– Υποπολυβόλα τύπου “Ζάσταβα”

– Παλιά τυφέκια Μ1

– Σύγχρονα πολεμικά όπλα Μ16

– Πιστόλια “Μπράουνιγκ”, “Ζάσταβα”, “Μπερέτα” και “Βάλτερ”.

Όσο για την 53χρονη δικηγόρο, με εξαίρεση κάποιες καταγγελίες από επιχειρηματίες για απειλή και εκβίαση σε σχέση με μια υπόθεση εμπορίας αυτοκινήτων, ουδέποτε άλλοτε έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Είναο πατέρας τριών παιδιών και ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων στην περιοχή των Σπάτων και της Λούτσας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα κτίρια των οποίων είναι ιδιοκτήτης είναι αυτά που στεγάζουν αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα