“Καθαροί” όλοι οι φάκελοι πλην της Λέσβου

“Καθαροί” όλοι οι φάκελοι πλην της Λέσβου
Αναστάτωση από τους φακέλους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα Eurokinissi

Καθαροί αποδείχτηκαν όλοι οι φάκελοι που απεστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα κλπ. πλην του αρχικού δείγματος της Λέσβου που έφερε την ερεθιστική ουσία

Ανακούφιση προκαλεί στις Αρχές η νέα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με την οποία, «σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αποστολέας ή οι αποστολείς όποιοι και αν είναι από την Κεράλα της Ινδίας πέρα του ότι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν πρακτικό κίνδυνο, ενδεχομένως να απέστειλαν μαζικά όλα αυτά τα φυλλάδια εν είδει φάρσας ή ενημέρωσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για τις δραστηριότητές τους, αφού έχουν εκδοθεί από κάποια σχολή διδαχής το Κορανίου ή να περιορίστηκαν στο να προκαλέσουν ντόρο με την τοποθέτηση της ερεθιστικής σκόνης στον φάκελο που κατέληξε στο Πανεπιστήμιο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο, κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα μπορούσε να έχει προκληθεί και με τυχαίο τρόπο.

Άλλωστε και χθες, η προηγούμενη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας έκανε λόγο «για πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης».

Τι ήταν τα φυλλάδια

Τέσσερα φυλλάδια με εδάφια του κορανίου και ισλαμικό περιεχόμενο περιείχαν οι φάκελοι που απεστάλησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτυπωμένα στην αγγλική γλώσσα με τους εξής τίτλους, όπως βρέθηκαν στην πρώτη επιστολή της Λέσβου:

·«Ο άνθρωπος και οι άπιστοι» – «Al-Insan & Al-Kafiroon»

·«Η απόλυτη νίκη είναι για το Ισλάμ, όχι όμως μέσω των μουσουλμάνων»-«The ultimate victory is for Islam but not through Muslims»

·«Ω άνθρωπε, να είσαι άνθρωπος και όχι ένας σατανάς»-«Oh man… Be a Man, not a Satan!»

·«Πώς να παρατείνετε το χρόνο της πολικότητας της Γης; Το μόνο όπλο κατά της τρομοκρατίας!»-«How to extend the date line of Earths pole shifting? The only weapon against terrorism! »

Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Ινδίας και ξένες Υπηρεσίες σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο άνθρωπος που ταχυδρόμησε από την Ινδία όλες αυτές τις επιστολές προς την χώρα μας και έτσι να μπορέσουν να λύσουν τον γρίφο. Τα ίδια τα φυλλάδια φαίνεται να έχουν εκδοθεί για λογαριασμό κάποιας σχολής διδαχής του Κορανιού στην Κεράλα Ινδίας, από την πόλη δηλαδή που ταχυδρομήθηκαν οι φάκελοι.

Ο έως τώρα απολογισμός για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που έχουν παραλάβει φακέλους

Από χθες το μεσημέρι έως και σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν οι Αρχές για την ύπαρξη 21 συνολικά τέτοιων φακέλων και θεωρούν ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι.

Αναλυτικά:

·Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο, όπου 7 άτομα από το διοικητικό προσωπικό μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο του νησιού, παρέμειναν για προληπτικούς λόγους και τους επιτράπηκε αργά χθες το απόγευμα να αποχωρήσουν.

·Στην Κρήτη υπόψη του Πρύτανη Χανίων που άνοιξε προχθές το απόγευμα τον φάκελο, δεν είχε σκόνη και τον πέταξε και λόγω του ντόρου χθες ενημέρωσε τις Αρχές.

·Στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας υπόψη πάλι του Πρύτανη όμως παρέμεινε εκεί ο φάκελος και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Επτά υπάλληλοι (έξι των ΕΛ.ΤΑ. και ένας της Πρυτανείας που πήγε να παραλάβει τον φάκελο) ζήτησαν προληπτικά να μεταφερθούν και εκείνοι στο Νοσοκομείο. Ακόμη 7 άτομα παρέμειναν για λίγο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και στη συνέχεια τους επιτράπηκε να αποχωρήσουν.

·Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

·Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

·Στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όπου δύο άτομα ζήτησαν να πάνε στο Νοσοκομείο προληπτικά καθώς άνοιξαν τον φάκελο

·Στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα.

·Στην σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην Καλογρέζα.

·Στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης όπου ο φάκελος πήγε το δεύτερο 10ημερο του Δεκεμβρίου. Εκεί τον έσκισαν, τον άνοιξαν, τον πέταξαν και κράτησαν μόνο τα γραμματόσημα. Χθες κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε ενημέρωσαν τις Αρχές, ενώ παρελήφθη και δεύτερος φάκελος που έφτασε μόλις χθες.

·Στον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στα Σπάτα όπου εντοπίστηκε και κρατήθηκε φάκελος με παραλήπτη καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

·Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε παραληφθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

·Στο Πανεπιστήμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

·Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σπάρτη.

Οι επιστολές που έχουν προκύψει σήμερα από το πρωί:

·Στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία

·Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

·Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

·Στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

·Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο

·Στο «Mediterranean College» της Θεσσαλονίκης

·Στο Πανεπιστήμιο Ναυπλίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα