Κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και MDMA σε νυχτερινά club της Αθήνας

Κύκλωμα διακινούσε κοκαΐνη και MDMA σε νυχτερινά club της Αθήνας

Διακινούσαν τα ναρκωτικά σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, στα Βόρεια, στα Νότια Προάστια και στο κέντρο της Αθήνας-Τα ναρκωτικά τα έκρυβαν σε ειδικές κρύπτες μέσα στο ταμπλό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και ειδικότερα σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Παγκράτι και Μοσχάτο, τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 29, 32, 35 και 35 ετών και ένας 24χρονος Έλληνας αλβανικής καταγωγής, μέλη της οργάνωσης μεταξύ των οποίων και το Αρχηγικό.

Ειδικότερα, έπειτα κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και ύστερα από εκτεταμένες ενέργειες εξακριβώσεων, διασταύρωσης στοιχείων, εντοπισμό χώρων αποθήκευσης ναρκωτικών και δημιουργίας προφίλ των εμπλεκόμενων, επετεύχθη ο εντοπισμός τους, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και αποσαφηνίστηκαν οι ρόλοι τους.

Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών στην αποθήκευση-απόκρυψη της, με σκοπό την εν συνεχεία προώθηση της σε διάφορους διακινητές και χρήστες, κυρίως σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, στα Βόρεια, στα Νότια Προάστια και στο κέντρο της Αθήνας. Τα ναρκωτικά τα έκρυβαν σε ειδικές κρύπτες μέσα στο ταμπλό των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν.


Από την έρευνα σε οικίες και χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες κοκαΐνη βάρους 400 γραμμαρίων, ποσότητα MDMA βάρους 7,2 γραμμαρίων, 43.065 ευρώ, 47.000 λεκ Αλβανίας, 286 δολάρια ΗΠΑ, ζυγαριά ακριβείας, 5 αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα, 17 κινητά τηλέφωνα και διάφορες σημειώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ναρκωτικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα