Με ταξί διέφυγαν οι συνεργοί του ληστή στα Βίλια αλλά όχι για πολύ

Με ταξί διέφυγαν οι συνεργοί του ληστή στα Βίλια αλλά όχι για πολύ
Ταξί - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Αμέσως μετά την σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο κατά την διαφυγή τους, ο Αλβανός συνεργός του πρώτου δράστη που τραυματίστηκε από τα πυρά του αστυνομικού και η Ελληνίδα συνεργός του, ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση οδηγό ταξί και τον ανάγκασαν να τους πάει στο Αιγάλεω επιβιβαζόμενοι στο πορτ παγκάζ

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι συνεργοί του ληστή που τραυματίστηκε την προηγούμενη Τρίτη, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικό, μετά την ληστεία που διέπραξαν στα Βίλια.

Αμέσως μετά την σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο κατά την διαφυγή τους, ο Αλβανός συνεργός του πρώτου δράστη και η Ελληνίδα συνεργός τους, ακινητοποίησαν περίπου 200 μέτρα από το σημείο έναν οδηγό ταξί που είχε πάει στο εξοχικό του και τον ανάγκασαν να τους πάει στο Αιγάλεω επιβιβαζόμενοι στο πορτ παγκάζ. Μάλιστα , έριξαν και τα πίσω καθίσματα για να τον σημαδεύουν όλη την ώρα.

Οι δράστες εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο τους και συνελήφθησαν ενώ όπως προέκυψε είναι υπεύθυνοι και για την ληστεία σε βάρος της ηλικιωμένης στη Νέα Ιωνία, στις 19 Νοεμβρίου.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα που σχετίζονται με την ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Βιλίων την 27.11.2018.

Ειδικότερα, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού της υπόθεσης και την μελέτη των πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 37χρονου αλλοδαπού και 23χρονης ημεδαπής στην υπόθεση της ληστείας και συνελήφθησαν. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση παραμένει φρουρούμενος και ο πρώτος δράστης στο ΤΖΑΝΕΙΟ Νοσοκομείο, ύστερα από την ένοπλη συμπλοκή που είχε με αστυνομικό του Αστυνομικού Σταθμού Βιλίων.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 87χρονης ημεδαπής εντός της οικίας της στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 19-11-2018. Οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.000€, κοσμήματα και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της σύλληψής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, 6 κινητά τηλέφωνα, τo χρηματικό ποσό των 4.345,7€, προερχόμενο από τη ληστεία σε βάρος του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Βίλλίων, καθώς και ο ρουχισμός των δραστών που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανωτέρω ληστεία, 415 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι τύπου στιλέτο και κυνηγετικό δίκαννο.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα