Μύκονος: Ξανά στα χέρια της αστυνομίας, ο δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη

Μύκονος: Ξανά στα χέρια της αστυνομίας, ο δολοφόνος του Μίμη Ζουγανέλη
Εικόνα από το λιμάνι της Μυκόνου EUROKINISSI

Ο 41χρονος Ντομινίκ Γκρεκόρκο μαζί με την Πολωνέζα ερωμένη του θύματος και έναν ακόμη συνεργό τους είχαν ληστέψει, βασανίσει και δολοφονήσει με αγριότητα τον ηλικιωμένο επιχειρηματία.

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 41χρονος Πολωνός κακοποιός Ντομινίκ Γκρεγκόρκο, που ήταν δραπέτης των Φυλακών Δομοκού και είχε ληστέψει και δολοφονήσει άγρια το 2010, τον Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη μέσα στο σπίτι του στην Μύκονο. Συνεργοί του τότε ήταν η ομοεθνής σύντροφός του και ερωμένη του θύματος και ένας ακόμη ομοεθνής τους. Μαζί του στην Καλλιθέα συνελήφθη ένας ακόμη 41χρονος Πολωνός, κατηγορούμενος για υπόθαλψη.

Ειδικότερα, ο 41χρονος δραπέτης, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της επιχειρησιακής ομάδας της Ασφάλειας που είχε συσταθεί αποκλειστικά για τον εντοπισμό του, να επιβαίνει σε αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον ομοεθνή του που τον υπέθαλπτε. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 41χρονου δραπέτη, βρέθηκε και κατασχέθηκε διαβατήριο αλλοδαπών Αρχών, εμφανώς πλαστό. Ο Γκρεγκόρκο ήταν δραπέτης από τις 9 Σεπτεμβρίου 2019, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια απουσίας που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 20 ετών για την ληστεία και άγρια δολοφονία του 73χρονου Μίμη Ζουγανέλη.

Με την ποινή αυτή είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και της ληστείας κατά συναυτουργία. Σε βάρος του δεύτερου συλληφθέντα, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Το χρονικό της δολοφονίας Ζουγανέλη

Οι δύο συνεργοί του Γκρεγκόρκο, Μαργαρίτα Πιατέκ και Ματέους Ζουλέφσκι παραμένουν σε ελληνικές φυλακές από όταν λίγο καιρό μετά την δολοφονία εντοπίστηκαν στην χώρα τους, συνελήφθησαν κατόπιν διεθνών ενταλμάτων και παραδόθηκαν πίσω στις ελληνικές Αρχές για να δικαστούν και να καταδικαστούν στη συνέχεια για το στυγερό τους έγκλημα.

Η Πολωνή χορεύτρια ζούσε συχνά μαζί με το θύμα της αρκετό καιρό πριν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν τους φόβους του για την ελληνική οικονομία εκείνη την εποχή που τον ώθησαν να μαζέψει και να κρύψει μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι του. Παρότι ευεργετημένη η ίδια από το θύμα της, σε συνεννόηση με τον τότε νέο της σύντροφο Ντομινίκ και έναν κοινό τους φίλο, ήρθαν στη χώρα μας οδικώς, πέρασαν ακτοπλοικώς στην Μύκονο και εισέβαλαν στην οικία του άτυχου επιχειρηματία τον οποίο κυριολεκτικά κατακρεούργησαν πριν τον ληστέψουν.

Η διαφυγή τους στη χώρα τους δεν κράτησε πολύ, αφού σύντομα οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τότε την υπόθεση ανακάλυψαν τα δρομολόγιά τους προς την Ελλάδα και πίσω και κατάφεραν να τους εντοπίσουν. Σημειώνεται ότι ο Γκρεγκόρκο ήταν η δεύτερη φορά που λάμβανε άδεια από τις φυλακές παρά την αγριότητα που είχε επιδείξει έναντι του θύματος του στην Μύκονο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα