Μύκονος: Συνελήφθη Γάλλος που “ξελάφρωνε” τα χέρια των θυμάτων του από ακριβά ρολόγια

Μύκονος: Συνελήφθη Γάλλος που “ξελάφρωνε” τα χέρια των θυμάτων του από ακριβά ρολόγια
Μύκονος - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσης επώνυμων πολυτελών ρολογιών χειρός από πεζούς στη Μύκονο με την μέθοδο της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας στη Μύκονο, το Σάββατο εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και συνελήφθη ένας δράστης.

Πρόκειται για έναν 32χρονο Γάλλο, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, πλαστογραφίας και αντίστασης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλα δυο άτομα, συνεργούς του συλληφθέντα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται.

Ειδικότερα το περασμένο Σάββατο πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, που διερευνούσαν σχετικές καταγγελίες κατάφεραν έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις και στοχευμένους ελέγχους να εντοπίσουν τον 32χρονο, ο οποίος διαισθανόμενος την επικείμενη σύλληψη προσπάθησε να διαφύγει και αντιστάθηκε σθεναρά κατά την ακινητοποίηση-προσαγωγή του.

Στην κατοχή του βρέθηκε μια πλάστη άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Ηνωμένου Βασιλείου και κατασχέθηκε.

Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και ενδελεχή συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων εξακριβώθηκε ότι, το τελευταίο 15μερο ο 32χρονος από κοινού με τους συνεργούς του προσέγγιζε τουρίστες και με τη μέθοδο της απασχόλησης, άρπαζαν από τα χέρια τους επώνυμα πολυτελή ρολόγια.

Κατά την ανάλυση της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αφαίρεσης ρολογιών. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα