Πρέβεζα: Εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης – Τα κοινά με τον Μαρτίν της Βάρκιζας

Πρέβεζα: Εξάρθρωση κυκλώματος κοκαΐνης – Τα κοινά με τον Μαρτίν της Βάρκιζας
Τα ευρήματα της αστυνομίας για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών Ελληνική Αστυνομία

Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, DEA και Δίωξη Σερβίας συνεργάστηκαν και κατάφεραν να εξαρθρώσουν κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες πεντακάθαρης κολομβιανής κοκαΐνης στην ελληνική αγορά-Η σχέση και τα κοινά με τον Σέρβο Μαρτίν της Βάρκιζας

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης, πέτυχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αμερικανική Υπηρεσία DEA Αθηνών και τις αρμόδιες Αρχές της Σερβίας, καθώς έπειτα από μεθοδική και έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες στην βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας, πέντε άτομα (δύο Σέρβοι, δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας), ηλικίας 47, 50, 57, 44 και 47 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο βιομηχανία πλαστικών σε περιοχή της Πρέβεζας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε 24 δέματα πεντακάθαρης κολομβιανής κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων, η οποία στη συνέχεια θα «έσπαζε» επί τρία και θα έβγαζε μία ποσότητα περίπου 75 κιλών για το λιανεμπόριο, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ!

Το λογότυπο της κοκαΐνης που κατασχέθηκε ήταν ένας ταύρος, το ίδιο λογότυπο δηλαδή με την ποσότητα των 135 κιλών κοκαΐνης που είχαν κατασχεθεί στην Βάρκιζα τον περασμένο Δεκέμβριο και είχαν βρεθεί στην κατοχή του Σέρβου με το όνομα Μαρτίν, που συνελήφθη για εμπορία και διακίνηση. Τότε είχε καταφέρει να διαφύγει ο «Ιβάν» που είχε νοικιάσει την πολυτελή βίλα για τον Μαρτίν.

Δεν ήταν μόνο οι μικρές παραδόσεις που έκανε ο ίδιος με το ποδήλατο με τις μικρότερες από αυτές να μην πέφτουν κάτω από 10 κιλά. Ήταν και οι μεγαλύτερες για τις οποίες είχε φροντίσει να κατασκευάσει μία ειδική ηλεκτρική κρύπτη στο πολυτελές του Volvo, που χωρούσε 50-60 κιλά κοκαΐνης. Θύμιζε μάλιστα λίγο από το αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ που κάθε διακόπτης φανέρωνε και κάποια δυνατότητα…

Για να την ενεργοποιήσει, έστριβε το τιμόνι αριστερά, κατέβαζε το παράθυρο και τραβούσε ένα μοχλό, τότε έπεφτε το πίσω κάθισμα και φανερωνόταν η ειδική κρύπτη που χωρούσε τις μεγάλες παραγγελίες για το «λιανεμπόριο».

Μέρος της έρευνας λοιπόν είναι αν συσχετίζονται οι δύο υποθέσεις Βάρκιζας και Πρέβεζας αντίστοιχα. Στην περίπτωση της Πρέβεζας «εγκέφαλοι» ήταν ο 47χρονος Σέρβος και ο 50χρονος Ιταλός. Ο πρώτος φρόντιζε να έρθουν οι ποσότητες αυτές στην Ελλάδα και ο δεύτερος εργαζόταν ως δήθεν σύμβουλος στην βιομηχανία πλαστικών, που την χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» για να αποθηκεύουν τις τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, πριν αυτές «σπάσουν» και διακινηθούν στο εγχώριο λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες και σε χώρους της παραπάνω εταιρείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, το χρηματικό ποσό των 4.780 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 616 λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 9 κινητά τηλέφωνα και 12 πακέτα σύνδεσης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 256 νάιλον συσκευασίες και 4 ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρεβέζης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα