Σάμος: Αλλοδαποί πίσω από τα επεισόδια – Εκβίαζαν μετανάστες με την παροχή ρεύματος

Σάμος: Αλλοδαποί πίσω από τα επεισόδια – Εκβίαζαν μετανάστες με την παροχή ρεύματος
ΚΥΤ Σάμου (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν 8 άτομα από Παλαιστίνη, Ιράκ και Συρία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διάπραξη έκνομων ενεργειών σε βάρος άλλων μεταναστών στη Σάμο.

Οκτώ αλλοδαποί (20-31 ετών), εκ τω οποίων, 6 Παλαιστίνιοι, ένας Ιρακινός και ένας Σύρος, συνελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα (27/4), στη Σάμο, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες υποκίνησαν χθες (26/4) και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, σε βάρος άλλων μεταναστών και κυρίως Αφρικανών που διαμένουν και εκείνοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου και παραπλεύρως αυτού, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι δράστες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη έκνομων ενεργειών και συγκεκριμένα εκβίαζαν κυρίως τους Αφρικανούς που διέμεναν στην παραπάνω δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ενώ το ρεύμα παρέχεται ελεύθερα προς όλους στη δομή, εκείνοι είτε έκοβαν τα καλώδια με τις παροχές στους Αφρικανούς είτε δεν τους άφηναν να συνδεθούν αν δεν τους πλήρωναν πρώτα…

Για να πετύχουν τους σκοπούς τους εκβίαζαν και βιαιοπραγούσαν σε βάρος των άλλων μεταναστών και τα επεισόδια που αρχικά ξέσπασαν μεταξύ τους χθες και σήμερα το πρωί στη δομή και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και εναντίον των αστυνομικών που επενέβησαν, είχαν αυτή την υπαιτιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς την χθεσινή ένταση και τις φωτιές που τέθηκαν τελικά υπό έλεγχο μετά τα μεσάνυχτα, καταστράφηκαν τουλάχιστον 10 σκηνές και παραπήγματα εξωτερικά της δομής και από νωρίς το πρωί σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ των θυμάτων και των δραστών, που επεκτάθηκε και έναντι των Αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι ενώ χθες οι μετανάστες που ήταν θύματα της σπείρας προσπαθούσαν μαζί με τους πυροσβέστες να σβήσουν τις φωτιές, οι δράστες προκαλούσαν συνεχώς νέες εστίες σε άλλα σημεία… με όσους κινδύνους αυτό είχε για την σωματική ακεραιότητα τόσο των μεταναστών όσο και των Αρχών ασφαλείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη ένας Ιρακινός και ένας Παλαιστίνιος, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα