Σπείρα διαρρηκτών στην οποία συμμετείχαν και ανήλικοι ρήμαξε Καλλιθέα, Δάφνη, Νέα Σμύρνη

Σπείρα διαρρηκτών στην οποία συμμετείχαν και ανήλικοι ρήμαξε Καλλιθέα, Δάφνη, Νέα Σμύρνη
Περιπολίες αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Eurokinissi

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 30 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, της Δάφνης και της Νέας Σμύρνης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, της Δάφνης και της Νέας Σμύρνης.

Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα και στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας αντίστοιχα, 8 μέλη της σπείρας. Πρόκειται για επτά Αλβανούς και έναν Έλληνα, έξι εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι δράστες από εξαμήνου τουλάχιστον, συνέστησαν συμμορία με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα καθώς και έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, χρηματικά ποσά καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των προαναφερόμενων πράξεων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 30 περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, της Δάφνης και της Νέας Σμύρνης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα