Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ύστερα από εφόδους σε Μενίδι, Περιστέρι και Εξάρχεια

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ύστερα από εφόδους σε Μενίδι, Περιστέρι και Εξάρχεια

Συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών ύστερα από τρεις διαφορετικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μενίδι, Περιστέρι και Εξάρχεια

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ, αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και αστυνομικού σκύλου, τρεις Ρομά (δύο άνδρες ηλικίας 35 και 56 ετών και 35χρονη γυναίκα), για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης στην περιοχή των Αχαρνών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Μετά από έρευνα στην οικία τους στις Αχαρνές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης, επιμελώς κρυμμένη σε γλάστρα, βάρους 2.731 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε μία άλλη περίπτωση στο Περιστέρι, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ένας 45χρονος, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα καθώς και του Νόμου περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών ουσιών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμου στην διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του Περιστερίου, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και πιστοποιήθηκε η δράση του.

Μετά από έρευνα στην οικία του, και σε κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 379,8 γραμμάρια κάνναβης, 23,8 γραμμ. κοκαΐνης, 11 ναρκωτικά δισκία, 200 συσκευασίες καπνό, ζυγαριά ακριβείας, δύο κονιορτοποιητές κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα και κλειστό κύκλωμα καταγραφής βίντεο. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόσθετα, συνελήφθη ένας 22χρονος Αιγύπτιος ο οποίος δραστηριοποιείτο στην διακίνηση ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων.

Προηγήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας πιστοποιήθηκε η δράση του, ενώ η σύλληψη του επετεύχθη χθες το μεσημέρι, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 51 γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση. Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ. Σε βάρος του 22χρονου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα