Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία στα Μάλια – Τα περιστατικά που συγκλόνισαν τη Χερσόνησο

Τα βρετανικά ΜΜΕ για τη δολοφονία στα Μάλια – Τα περιστατικά που συγκλόνισαν τη Χερσόνησο

Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην περιοχή των Μαλίων. Εκτενείς αναφορές από τα βρετανικά ΜΜΕ στη δολοφονία του 19χρονου (Pic)

Η δολοφονία του 19χρονου Βρετανού  στην διάρκεια εκτεταμένης συμπλοκής στα Μάλια απασχολεί εκτενώς, όπως ήταν αναμενόμενο, τα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Το BBC αλλά και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, όπως η Guardian ο Independent και η Mirror, στις ιστοσελίδες τους  καλύπουν το ρεπορτάζ, φιλοξενώντας δήλωσεις αξιωματούχου του υπουργείου Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος αναφέρει ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια στην οικογένεια του θύματος που ταξιδευει εσπευσμένα στην Κρήτη αλλά και δηλώσεις του καθηγητή της ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μανόλη Μιχαλοδημητράκη.

Το τραγικό περιστατικό με θύμα τον 19χρονο Βρετανό έρχεται να προστεθεί  σε μία σειρά σοβαρών περιστατικών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κρήτης που αποτελεί προσφιλή προορισμό για χιλιάδες νεαρούς Βρετανούς κάθε καλοκαίρι.

Νεαροί και νεαρές, κυρίως ηλικίας από 19 έως 25 ετών, επιλέγουν την περιοχή για διακοπές και διασκέδαση χωρίς κανένα όριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εικόνες ντροπής με τους Βρετανούς τύφλα στο μεθύσι να περιφέρονται γυμνοί και να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις σε δημόσια θέα, καταγγελίες για βιασμούς, ξυλοδαρμοί και  περιστατικά πρόκλησης φθορών καταγράφονται συχνά-πυκνά  στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου που καλείται να διαχειριστεί μία εξωφρενική πραγματικότητα κάθε καλοκαίρι.

 

Στην διάρκεια των τελευταίων χρόνων δεν είναι όμως λίγα και τα περιστατικά που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου με πρωταγωνιστές νεαρούς από την Βρετανία. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην Κρήτη και ειδικότερα στα Μάλια λόγω των τραγικών γεγονότων  που έχουν εκτυλιχθεί στην περιοχή.

Οι ιστορίες που συγκλόνισαν τα Μάλια

Τον Ιούλιο του 2009, 28χρονος Βρετανός που κάνει διακοπές στα Μάλια μεταφέρεται σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο νεαρός είχε δεχτεί οργανωμένη επίθεση από δεκατρείς συμπατριώτες του, οι οποίοι τον χτύπησαν αλύπητα  επειδή φλέρταρε κοπέλα της παρέας τους. Ακολούθησε άγρια  συμπλοκή μεταξύ της παρέας του 28χρονου και των ”θιγόμενων” Βρετανών.

Ο νεαρός που έμεινε μήνες στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πολλαπλές επεμβάσεις στο κεφάλι ενώ σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Ήταν ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2005 όταν υπό μυστηριώδεις συνθήκες εξαφανίζεται ο 20χρονος Βρετανός Στίβεν Κουκ, την πρώτη ημέρα της άφιξης του στην περιοχή των Μαλίων όπου θα έκανε τις διακοπές του μαζί με φίλους του.

Όλα αυτά τα χρόνια η οικογένεια του με την συνδρομή αστυνομικών της Σκοντλαντ Γιαρντ και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του άτυχου νέου που ήταν σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Εκτιμάται ότι ο νεαρός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας και η οικογένεια του ανακοινώνει την προσφορά αμοιβής σε όποιον δώσει κάποια χρήσιμη πληροφορία για την υπόθεση. Μέχρι και σήμερα ο φάκελος της μυστηριώδους εξαφάνισης παραμένει ανοιχτός.

Τον Ιούλιο του 2008 η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την υπόθεση 20χρονης Βρετανίδας σπουδάστριας, η οποία στην διάρκεια των διακοπών της στα Μάλια, φέρνει στον κόσμο το τρίτο της παιδί,  όμως το νεογέννητο αγοράκι εντοπίζεται νεκρό, τυλιγμένο σε μία κουβέρτα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Η νεαρή Βρετανίδα προφυλακίζεται και οδηγείται στην φυλακή, αν και ίδια επιμένει ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, με την πλειοψηφία των τεσσάρων ενόρκων, απαλλάσσει την νεαρή μητέρα από την βαρύτατη κατηγορία της παιδοκτονίας.

Τον Μάιο του 2010 η 22χρονη Βρετανίδα Τσέλσι που έκανε διακοπές στα Μάλια μαζί με τον νεαρό Βρετανό σύντροφο της αφήνει την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τραυματική ρήξη του παγκρέατος. Για τον θάνατο της συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται ο φίλος της, ο οποίος αρνείται ότι χτύπησε την κοπέλα, την οποία αγαπούσε παράφορα και σκόπευαν να παντρευτούν.

Ο Βρετανός πρόσφατα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα