Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες στο Τζαμί. Συνελήφθη ο Ιμάμης

Ξάνθη: Βρέθηκαν όπλα και σφαίρες στο Τζαμί. Συνελήφθη ο Ιμάμης
18/1/2004--ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ-ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Στον προαύλιο χώρο του Τζαμιού εντοπίστηκαν δύο πιστόλια (ένα εκ των οποίων έφερε σιγαστήρα) και 30 σφαίρες, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψη του Ιμάμη

“Πονοκέφαλο” προκαλεί στις Αρχές ο εντοπισμός οπλισμού στο Τζαμί του χωριού Ηλιόπετρα της Ξάνθης. Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στην ΕΥΠ.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Ξάνθης έλαβαν σχετική πληροφορία και πραγματοποίησαν έρευνα το μεσημέρι της Τρίτης στον προαύλιο χώρο του τζαμιού, όπου εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, το ένα με προσαρμοσμένο σιγαστήρα και 30 σφαίρες καθώς και ένα αεροβόλο.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψη του 47χρονου Ιμάμη, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ξάνθης. Εκεί θα κληθεί να δώσει και εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε αυτός ο οπλισμός στην κατοχή του, κρυμμένος στο Τζαμί και για ποιον σκοπό φυλασσόταν εκεί…

Τα όπλα και οι σφαίρες θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για έρευνα.

Να σημειωθεί, ότι αυτό συμβαίνει μέσα σε μία χρονική περίοδο όπου ήδη είναι πολύ τεταμένο το κλίμα με την γειτονική Τουρκία και ενώ η περιοχή της δυτικής Θράκης συγκεντρώνει πολλά… βλέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και αφού η υπόθεση πήρε έκταση στα μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.

Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει επανειλημμένα σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα