Υπεύθυνοι για πλήθος ένοπλων ληστειών τα μέλη της σπείρας που προκάλεσαν τροχαίο στο Μενίδι

Υπεύθυνοι για πλήθος ένοπλων ληστειών τα μέλη της σπείρας που προκάλεσαν τροχαίο στο Μενίδι

Μετά από ληστεία σε βάρος διανομέα την περασμένη Δευτέρα έπεσαν με το αυτοκίνητό τους πάνω σε διερχόμενο λεωφορείο και σκοτώθηκε ένας από τους δράστες-Συνελήφθησαν δύο και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός του που κατάφερε να διαφύγει –Από την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε πως είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις ληστειών

Υπεύθυνοι για πλήθος ληστειών είναι τα μέλη της σπείρας που λήστεψαν έναν διανομέα την περασμένη Δευτέρα στο Μενίδι και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προκάλεσαν τροχαίο, πέφτοντας με το αυτοκίνητό τους πάνω σε διερχόμενο λεωφορείο.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο Ρομά ηλικίας 28 και 41 ετών, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 38χρονος επίσης Ρομά συνεργός τους, που κατάφερε να διαφύγει μετά το τροχαίο, ενώ ένας 31χρονος μέλος της σπείρας τραυματίστηκε θανάσιμα από την σύγκρουση.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει, από τις αρχές του Μαρτίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος διανομέων και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης, υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, πεζών και οδηγών οχημάτων, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν το στόχο τους, τον ακινητοποιούσαν, και με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή καραμπίνας και μαχαιριών τον λήστευαν.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν όχημα, που πολλές φορές το χρησιμοποιούσαν για να κλείσουν το δρόμο του θύματός τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις ληστείες σε βάρος πεζών στη Μάνδρα, μία σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Μάνδρα, μία σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στην ίδια περιοχή, μία ληστεία σε βάρος διανομέα ψητοπωλείου στο Μενίδι και μία ληστεία σε βάρος οδηγό αυτοκινήτου στον Ασπρόπυργο. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα